Σε αναδιατύπωση της διάταξης του άρθρου 55 παράγραφος 10' που αφορά στην αντικατάσταση των μελών του ΕΣΡ και του συνόλου των Ανεξαρτήτων Αρχών, προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Έτσι αποσαφηνίστηκε ότι οι αντικαταστάσεις θα αφορούν μόνο τα μέλη των Αρχών, η θητεία των οποίων έχει λήξει, με τον κ. Κατρούγκαλο να ξεκαθαρίζει πως χωρίς να έχουν απαρτία δεν θα μπορούν να λειτουργούν.
Με τον τρόπο αυτό λύθηκε ο γόρδιος δεσμός που δημιουργήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και αφορά την αρχική διατύπωση του άρθρου, βάσει της οποίας, η αντιπολίτευση, εξέφρασε την ανησυχία πως απειλούνται όλα τα μέλη των Ανεξαρτήτων Αρχών, ασχέτως από το αν έχει λήξει ή όχι η θητεία τους, να δουν την πόρτα της εξόδου.
Επιφυλάξεις δε ακουστήκαν στην Ολομέλεια της Βουλής και σχετικά με το κατά πόσο η κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει κατά το δοκούν τον αριθμό των μελών των Αρχών. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν με τις τοποθετήσεις τους οι Β. Μεϊμαράκης, Β. Βενιζέλος και Ανδ. Λοβέρδος, οι οποίοι κάλεσαν και την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη ρύθμιση και να την επαναφέρει σε επόμενο νομοσχέδιο.
Σε κάθε περίπτωση η σύγκρουση αυτή, ήταν η τελευταία σε μια σειρά διεργασιών που έγιναν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει κοινό τόπο με την αντιπολίτευση και να προχωρήσει στην αντικατάσταση του ΕΣΡ, προκειμένου να μπορέσει και ο ίδιος ο νόμος για τα ΜΜΕ να λειτουργήσει στη πράξη. Για το σκοπό αυτό, υπήρξαν σύμφωνα με πληροφορίες, επαφές μεταξύ του προέδρου της Βουλής Γ. Βούτση και του Β. Μεϊμαράκη, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς στη ΝΔ εκκρεμούν ακόμα εσωκομματικές διεργασίες για την ανάδειξη αρχηγού.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου