Παρά το γεγονός ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν προετοιμαστεί για μια θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τελικά κάτι δεν έγινε, καθώς η συνεδρίαση κύλησε ομαλά και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δύο ώρες. Κατά τη διάρκεια της "κλειστής" συνεδρίασης  συζητήθηκε η στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.


Από τη συνεδρίαση απουσιάζε τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς παρόλο που είναι η πρώτη συνεδρίαση στην οποία θα πάρουν τον λόγο και οι τέσσερις διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απουσία τους είχε άμεση σχέση με τη διαδικασία εκλογής προέδρου αφού και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θεώρησαν ότι υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες η συζήτηση να ανοίξει η συζήτηση για τα εσωκομματικά ζητήματα, κάτι το οποίο δεν έγινε, ακριβώς λόγω της απουσίας τους, η οποία αποθάρρυνε βουλευτές να πάρουν σχετικές πρωτοβουλίες. 

Νωρίτερα από το Περιστύλιο της Βουλής ο κ. Μεϊμαράκης είχε προαναγγείλει ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο είναι χωρίς αρχή, χωρίς μέση, χωρίς τέλος. Καταργεί εκπτώσεις φόρου, αυξάνει τις κλίμακες των φόρων, βάζει φόρους σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν. Τελικά αποδεικνύεται ότι τα μεγάλα ψέματα τα οποία είπε προεκλογικά (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας), ήταν μόνο και μόνο για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά ο υποψήφιος πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του στην ΚΟ της ΝΔ η οποία περιορίστηκε αμιγώς στην αντιπολιτευτική παρουσία της φιλελεύθερης παράταξης, είχε τονίσε πως  "μόνο τα διαρθρωτικά μέτρα θα πρέπει να ψηφίζουμε"

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.