Επανέρχεται στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση της δολοφονίας της Φαίης από τη Νέα Μάκρη, με τον Βαγγέλη Στεφανάκη και την αδελφή της, Μαριαλένα, να κάθονται και πάλι  στο... σκαμνί

 


Ζωντανεύουν ξανά οι μνήμες από την υπόθεση της αδικοχαμένης Φαίης Μπλάχα, η οποία τον Απρίλιο του 2013 έπεσε νεκρή από τις γροθιές του 27χρονου φίλου της, Βαγγέλη Στεφανάκη.
Στις 16 Νοεμβρίου, οι κατηγορούμενοι θα κάτσουν ξανά στο εδώλιο, ζητώντας από το Εφετείο να επανεξετάσει την ποινή τους.
Πριν από περίπου δύο χρόνια η 23χρονη Φαίη έχασε τη ζωή της έπειτα από έναν μοιραίο -όπως αποδείχτηκε- καβγά που είχε με τον φίλο της.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, εκείνο το βράδυ ο Στεφανάκης άρχισε να χτυπάει την ανυπεράσπιστη κοπέλα, η οποία έχασε την ισορροπία της και χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μένοντας αναίσθητη.
Τα τραύματά της ήταν τόσο βαριά, που κατέληξε μερικές εβδομάδες αργότερα.
Σε αυτό το θρίλερ, όμως, συνεργός, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, υπήρξε και η αδελφή της Φαίης Μπλάχα, Μαρία- Ελένη, η οποία φαίνεται να υπέθαλψε τον φίλο της αδελφής της, με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακά παράλληλο ερωτικό δεσμό.
Οπως αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, το μοιραίο βράδυ ο Στεφανάκης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσε την Ευθυμία-Αθανασία (Φαίη) Μπλάχα, χτυπώντας την με γροθιές στο πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα, εκμεταλλευόμενος την υπέρτερη σωματική του δύναμη.
Στη συνέχεια, και ενώ η 23χρονη ήταν αναίσθητη, την έβαλε στο αυτοκίνητό του, έκανε μια στάση στο σπίτι φίλου του και μαζί τη μετέφεραν στο νοσοκομείο. Αμέσως μετά τηλεφώνησε στην αδελφή του θύματος, με την οποία διατηρούσε παράλληλη ερωτική σχέση, και λίγη ώρα αργότερα τη συνάντησε περιγράφοντάς της τι είχε συμβεί.
Από κοινού φέρεται ότι αποφάσισαν να πουν ψέματα και να υποστηρίξουν ότι δεν ήξεραν ποιος χτύπησε το άτυχο κορίτσι.
Η 33χρονη κατηγορουμένη Μαρία-Ελένη Μπλάχα κατέθεσε ψευδώς ότι την 23χρονη εντόπισε χτυπημένη και μετέφερε στο νοσοκομείο άλλο πρόσωπο, κρύβοντας την αλήθεια από τους αστυνομικούς αλλά και από τους γονείς τους.
Αιτία ήταν τα αισθήματα που έτρεφε για τον σύντροφο της αδελφής της, τον οποίο επιχείρησε να καλύψει.
Μάλιστα, μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι η 32χρονη Μαριαλένα Μπλάχα δεν δίσταζε να διαβάλλει την αδελφή της στον κατηγορούμενο.
«Η ερωτική σχέση μεταξύ Στεφανάκη και Μαριαλένας, αλλά και οι ιδιαίτερα κακές σχέσεις της κατηγορουμένης με την παθούσα αδελφή της αποτέλεσαν το κίνητρό της να αποτρέψει τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του δράστη», αναφέρει χαρακτηριστικά το παραπεμπτικό βούλευμα.
«Η Μαριαλένα αδιαφορούσε για την κατάσταση της υγείας της αδελφής της όσο εκείνη βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο», κατέθεσαν μάρτυρες, ωστόσο στο δικαστήριο εμφανίστηκε μετανιωμένη και συντετριμμένη.
Τον Ιούνιο του 2014 η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έκρινε ενόχους τόσο τον Βαγγέλη Στεφανάκη όσο και τη Μαριαλένα Μπλάχα, αλλά και έναν φίλο του δράστη, για τον θάνατο της 23χρονης Φαίης Μπλάχα.
Οι ποινές που ανακοινώθηκαν ήταν ισόβια στον Βαγγέλη Στεφανάκη, 5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή στην αδελφή της αδικοχαμένης Φαίης, Μαριαλένα, και 1 χρόνο φυλακή με αναστολή στον φίλο του δράστη, Βικ Σαρέλ.
Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να καταδικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ο βασικός κατηγορούμενος, Βαγγέλης Στεφανάκης, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Στην πρότασή της η εισαγγελέας ανέφερε πως ο Βαγγέλης Στεφανάκης δεν ένιωσε ποτέ συναισθηματικό έρωτα για την αδικοχαμένη Φαίη, ότι τον ενδιέφερε μόνον ο εαυτός του και ότι ήταν γοητευμένος που ήταν το «μήλον της Εριδος» για τις δύο αδερφές.
Αναφερόμενη στα χτυπήματα που δέχτηκε η άτυχη κοπέλα στο κεφάλι της από τον κατηγορούμενο, η εισαγγελέας είπε ότι αυτά ήταν ακαριαία και ότι προκάλεσαν τον εγκεφαλικό της θάνατο.
Σε ό,τι αφορά την εκρηκτική Μαριαλένα Μπλάχα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και ανέφερε πως για την κατηγορουμένη ο Στεφανάκης ήταν το «τρόπαιο» στον ανταγωνισμό που είχε αναπτύξει με την αδερφή της.
Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τη δικαστική απόφαση, στις 16 Νοεμβρίου οι κατηγορούμενοι θα κάτσουν ξανά στο εδώλιο, ζητώντας από το Εφετείο να επανεξετάσει την ποινή τους. Ο δράστης, Βαγγέλης Στεφανάκης, έχει ορίσει μάλιστα καινούργιο δικηγόρο, με την ελπίδα ότι θα γλιτώσει τα ισόβια, και την υπόθεση έχει πλέον στα χέρια του ο κ. Δημητρακόπουλος, ενώ την αδελφή της Φαίης υπερασπίζεται ο Θάνος Πλεύρης.
Η νέα ζωή της σέξι Μαριαλένας Από την ημέρα που οι γονείς της Μαριαλένας Μπλάχα έμαθαν πως η μεγαλύτερη κόρη τους εμπλέκεται έμμεσα στην υπόθεση και πως υπέθαλψε τον δολοφόνο της αδελφής της σταμάτησαν να έχουν κάθε επαφή μαζί της.
Μάλιστα, στο δικαστήριο ο πατέρας της ήταν ιδιαίτερα επιθετικός. Την απομάκρυναν από το σπίτι, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν καμία επαφή μαζί της.
Γνωστοί της εντυπωσιακής Μαριαλένας λένε πως η ίδια έχει αλλάξει πολύ από την ημέρα του θανάτου της αδελφής της. Εχει μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με τα αγαπημένα της σκυλιά, ενώ δεν έχει καμία επαφή με την οικογένειά της.
Κάποιες φορές τηλεφωνεί σε συγγενείς της για να μάθει για την υγεία της μητέρας της, ωστόσο τίποτε άλλο δεν τη συνδέει με το σπίτι όπου μεγάλωσε. Η ίδια αποφεύγει να συζητάει το θέμα, ενώ έχει ταραχθεί ιδιαίτερα που θα πρέπει να περάσει ξανά από τη διαδικασία τού να κάτσει στο εδώλιο δίπλα στον δολοφόνο της αδελφής της και πρώην εραστή της

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.