Για τις πρωτοφανείς καταστροφές που υπέστη το νησί από την κακοκαιρία, μίλησε στα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1" ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης.


Όπως είπε, στην Ύδρα σημειώθηκαν ζημιές σε καταστήματα, στο δίκτυο ύδρευσης, στο πλακόστρωτο του νησιού αλλά και στο λιμάνι.

"Έχουμε ζητήσει από τη γραμματεία πολιτικής προστασίας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, έχουμε προωθήσει τα σχετικά αιτήματα μέσω της περιφέρειας και έχουμε μιλήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς. Ευελπιστου΄με να έχουμε τη συμπαράσταση της πολιτείας", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. κουκουδάκης επισήμανε πως επισκέφθηκε σχεδόν όλα τα κατεστραμένα σπίτια ενώ τακτοποίησε και το που θα μείνουν όσοι δεν μπορούν να διανυκτερεύσουν στις οικίες τους. Αναφορικά με τις ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης, ανέφερε πως το συνεργείο του Δήμου αναγκάστηκε να διακόψει την παροχή νερού σε συγκεκριμένες περιοχές. "Όπου υπήρχαν ζημιές και πιστεύω αύριο αν ο καιρός είναι καλός θα επισκευαστούν οι ζημιές", υπογράμμισε.    

Τέλος, τόνισε πως έχει ήδη μιλήσει με τον υπουργό Εσωτερικών, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και με την Περιφέρεια ενώ σύντομα νησί μας θα βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης νήσων. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.