Σε τί κατέληξαν όσον αφορά τα εκλογικά κέντρα και τον ρόλο των προέδρων ΝΟΔΕ


Με το πέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν κατά τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου (22 Νοεμβρίου), πάρθηκαν οι τελικές αποφάσεις.

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η Επιτροπή της κεντροδεξιάς παράταξης, γνωστοποίησε πως στο πλάνο κατέληξε κατόπιν ομόφωνης απόφασης των μελών της.

Συγκεκριμένα, η ΚΕΦΕ αναφέρει πως θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό, όπως και το περιεχόμενο της αίτησης που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ψηφοφόροι του κόμματος, που θα σπεύσουν στην εκλογική διαδικασία.

Επίσης, καθορίστηκε και ο ρόλος των προέδρων της ΝΟΔΕ. Πιο αναλυτικά, όσοι έχουν υπογράψει για κάποιον από τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους, δεν θα τους επιτραπεί να είναι πρόεδροι των Νομαρχιακών Εφορευτικών Επιτροπών.

Τέλος, τα μέλη της ΚΕΦΕ - κατόπιν της γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου - ενημερώθηκαν για τη διαδικασία επιλογής της εταιρίας, διαδικασία της οποίας οι τεχνικές προδιαγραφές είχαν συμφωνηθεί και από τους οκτώ τεχνικούς συμβούλους - εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων.



Ο επόμενοι σταθμοί των προεκλογικών περιοδειών των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ

Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας έχουν μπει στην τελική ευθεία, των προεκλογικών τους περιοδειών.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σήμερα το πρωί επισκέφθηκε την Κιβωτό του κόσμου όπου είχε συνάντηση με συμπολίτες μας που φιλοξενούνται ενώ συνομίλησε με τους εθελοντές, αλλά και τον ιδρυτή του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, πατέρα Αντώνιο.

Μάλιστα σε μήνυμα που ανήρτησε στα social media ανέφερε πως «ευχαριστώ πολύ τον Πατέρα Αντώνιο και τους εθελοντές για τη φιλοξενία. Έμεινα εντυπωσιασμένος από το έργο τους. Δεσμεύτηκα προσωπικά, πως θα σταθώ αρωγός στη προσπάθεια αυτή, γιατί μπορούμε να στηρίξουμε στη πράξη και όχι στα λόγια τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας».

Παράλληλα σε λίγη ώρα θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στη Χαλκίδα, ενώ το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στη Θεσσαλία. Αρχικά αύριο θα βρεθεί σε Βόλο και Λάρισα, ενώ την Κυριακή σε Τρίκαλα και Καρδίτσα αντίστοιχα.

Ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης  θα βρεθεί αύριο σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής και πιο συγκεκριμένα στην Παλλήνη και στο Μαραθώνα Το απόγευμα θα αναχωρίσει για την Αργολίδα ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επισκεφθεί επίσης τους νομούς Αρκαδίας και Κορινθίας.  

Από την άλλη πλευρά ο Βαγγέλης Μειμαράκης το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα περιοριστεί στα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα,  καθώς αύριο ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες.

Τέλος ο Άδωνις Γεωργιάδης τη Δευτέρα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. όπου θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου που θα βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου 70, στον 5Ο όροφο. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.