Την διεξαγωγή του έκτακτου  συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του επόμενου έτους γύρω στο Φεβρουάριο αποφάσισε να προτείνει η Πολιτική Γραμματεία του κυβερνώντος κόμματος η οποία συνεδρίασε χθες τού βράδυ  υπό την  προεδρεία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ η οποία θα συγκληθεί το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην ΚΕ θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών καθώς και προγραμματισμός της επόμενης περιόδου ενόψει μάλιστα του συνεδρίου ενώ θα εκλεγεί και ο νέος Γραμματέας του κόμματος .
 Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διχασμένα σχετικά με το προφίλ που πρέπει να έχει ο νέος Γραμματέας αφού άλλοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να είναι ένας στέλεχος με πολιτική εμπειρία  που να δίνει λύσεις στα αδιέξοδα και τις εσωκομματικές τριβές ενώ άλλοι θεωρούν ότι θα πρέπει να αναδειχτούν και νέα στελέχη πέρα από αυτά που βρίσκονται στο ν κεντρικό μηχανισμό του κόμματος.
Επικρατέστερος γι αυτό το αξίωμα εμφανίζεται ο Παναγιώτης Ρήγας που είναι υπεύθυνος οργανωτικού και εκτελεί χρέη γραμματέα μετά την αποχώρηση του Τάσου Κορωνάκη ενώ τις τελευταίες ώρες έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων με αξιώσεις  και το όνομα του Κώστα Πουλάκη . Ακόμα καμία τύχη δεν φαίνεται να έχει η  πρόταση να αναλάβει το αξίωμα αυτό ο Γ. Γ. του πρωθυπουργού  Δημήτρης Τζανακόπουλος αφού ο Αλέξης ΤΣίπρας δήλωσε ότι τον χρειάζεται δίπλα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να  ξεκινήσει καμπάνια εγγραφής νέων μελών με στόχο να γίνει πράξη η εντολή Τσίπρα για «αντιστοίχηση της οργανωμένης βάσης του κόμματος με την κοινωνική δυναμική που έχει αναπτυχθεί υπέρ μας».
ΣΕ ότι αφορά τέλος τα σενάρια για την παρουσία των 53 μέσα στο κόμμα στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα  τα χαρακτηρίζουν εκτός τόπου και χρόνου αφού όπως λένε την συγκεκριμένη στιγμή  και μετά το άδοξο τέλος του Παναγιώτη Λαφαζάνη λίγα προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν οι εκπρόσωποι των τάσεων που έχουν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.