Αποκαλύψεις φωτιά Γιούνκερ-Μοσκοβισί για την διαπραγμάτευση Τσίπρα


Ευθύνες στον Έλληνα πρωθυπουργό για το τρίτο σκληρό μνημόνιο από τον πρόεδρο της Κομισιόν- Τι λέει ο Μοσκοβισί για τον ρόλο του Νίκου Παππά


Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ελλάδα, η επόμενη ημέρα» ο Ζαν Κατρεμέρ καταγράφει την πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την επαύριο των εκλογών του Ιανουαρίου μέχρι τη υπογραφή της συμφωνίας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ρίχνει εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες για το τρίτο και σκληρότερο Μνημόνιο στον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για κατόρθωμα της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρει χαρακτηριστικά πως αναρωτιόταν κάποιες φορές αλλά όχι στην πραγματικότητα εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν μία κυβέρνηση κυνική. Αναφέρει επίσης πως "είναι ένα εξαιρετικό κατόρθωμα από την μια οι Έλληνες με φόντο μια αντιευρωπαική προπαγάνδα απέρριψαν ένα κείμενο και ένα μήνα μετά η Ελληνική κυβέρνηση να προτείνει ένα κείμενο πολύ πιο σκληρό απ' αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Είναι ένα πραγματικό κατόρθωμα".
Στο ίδιο ντοκιμαντέρ ο Πιερ Μοσκοβισί αποκαλύπτει ποιο ήταν το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αποδείχθηκε από τις κινήσεις της κατά το εξάμηνο των διαπραγματεύσεων: «Ήθελαν να εξαντλήσουν το χρόνο, θεωρώντας ότι το Grexit θα μας τρομάξει και θα υποχωρήσουμε. Ο Βαρουφάκης δεν ερχόταν για να διαπραγματευτεί», σημειώνει ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, ένας από τους πρωταγωνιστές των ημερών, που στέκεται ιδιαίτερα και στον ρόλο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, επισημαίνοντας πως ήταν εκείνος που δεν «άφηνε» τον Τσίπρα να διαπραγματευτεί.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.