Αν γινόταν κάποια άλλη στιγμή, σε ανύποπτο χρόνο και όχι τώρα με την ασφυκτική πίεση για έσοδα στο Δημόσιο, ίσως να μην δινόταν τόση σημασία. 



Ομως τώρα, στην προσπάθεια εξεύρεσης των λεγόμενων «ισοδύναμων», το Υπουργείο Πολιτισμού σκέφτηκε να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους, βλέποντας τη μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας και την τουριστική άνοδο σε όλη τη χώρα και δη στην Αθήνα. Λογικά, σε μία χώρα που θέλει να κινείται με σοβαρό προγραμματισμό, αυτές οι κινήσεις είναι καιροσκοπικές, ειδικά όταν δεν συνοδεύονται και από κάποια παροχή. 

Σχολιάζοντας το θέμα με κύκλους του Υπουργείου, η απάντηση στο ερώτημα των αυξήσεων ήταν ότι «είμαστε φθηνότεροι με τόσο πολιτιστικό πλούτο σε σχέση με άλλες χώρες» κι αυτό είναι αλήθεια, αλλά έχουμε λιγότερες παροχές, ενώ στην ερώτηση γιατί δεν συνοδεύσαμε την αύξηση των εισιτηρίων με κάποια παροχή, όπως δωρεάν ξενάγηση ανά γκρουπ των 10-15 ατόμων, η απάντηση ήταν ότι «υπάρχουν άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή κι αυτό θα εξεταστεί στην πορεία, διότι τα ιδιωτικά μουσεία μπορούν να το κάνουν πιο εύκολα»... 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.