Δυο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο στην Ελευσίνα- Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική


Ελάχιστες είναι οι περιοχές της χώρας στις οποίες δεν βρέχει σήμερα καταρρακτωδώς. Μετά την έντονη βροχή τα ξημερώματα ο καιρός ξαναχάλασε και η καταρρακτώδης βροχή πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο.
Προβλήματα προκάλεσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, η δυνατή βροχή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά μεγάλα είναι τα προβλήαμτα σε Αχαία και Ηλεία 
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης.
Ειδικότερα, λόγω του όγκου του νερού έχουν πλημυρίσει σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της Βάρδας, ενώ έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται επίσης στην περιοχή της Βουπρασίας, ενώ μετ' εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου.
Ακόμη, οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, με δυνάμεις από γειτονικές περιοχές.
Σύμφωνα με το patrastimes, πολλά είναι τα προβλήματα που παρατηρούνται αυτή την ώρα σεΒάρδα, Βουπράσιο και Ψάρι, όπου το νερό της βροχής έχει μετατρέψει περιοχές σε λίμνες, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει.
Προβλήματα εντοπίζονται επίσης στη Δυτική Αχαϊα, όπου και εκεί έχουμε υπερχείλιση χειμάρρων και ποταμιών, ενώ πλημμύρισαν σπίτια, ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες και δρόμοι.
Προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται σε Αχαγιά, Νιφορέικα, Καλαμάκι, Βουπράσιο, Μετόχι, Λάππα, Ματαράγκα, Μητόπολη, Ζησιμαίκα, ενώ χρειάστηκε για λόγους ασφαλείας να μεταφερθούν από τα σπίτια τους ηλικιωμένοι που διαμένουν σε Καλαμάκι και Λακκόπετρα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ειδικά στην πόλη Βάρδα έχουν πλημμυρίσει ο κεντρικός δρόμος, σπίτια και καταστήματα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πλέουν στην περιοχή κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.  Είναι χαρακτηριστικό πως η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.
Προβλήματα προκάλεσε σε διάφορες περιοχές τηςΑττικής, η δυνατή βροχή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ειδικότερα, στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.
Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μεχρι στιγμής 22 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων σε Αττική, Παλλήνη, Καματερό και Γλυκά νερά.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, αρχικά στη δυτική-κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχες και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχες και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχες και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχες και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμός κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νέφωσης με βροχες και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.