Την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων, η ρωσική αεροπορία έπληξε οκτώ στόχος του Ισλαμικού Κράτους, εξαπολύοντας 20 επιθέσεις
Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Τετάρτη το μεσημέρι 30 Σεπτεμβρίου του 2015...και συνεχίζεται, η μεγαλύτερη επιχείρηση της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, από το 1989.... με στόχο την ανακοπή της επέλασης των τζιχαντιστών τρομοκρατών του ISIS.
Την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων, η ρωσική αεροπορία έπληξε οκτώ στόχος του Ισλαμικού Κράτους, εξαπολύοντας 20 επιθέσεις.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, οι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή αποθηκών οπλισμού, κέντρων επιχειρήσεων και καταφυγίων. 
Στο πλευρό της Ρωσίας, έχουν σπεύσει καθεστωτικές δυνάμεις του Assad, αλλά και στρατιωτικές μονάδες του Ιράκ και της Χεζμπολάχ.
Άλλωστε, η στενή σχέση του προέδρου της Συρίας με τον Vladimir Putin διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της Ρωσίας για ανάληψη ενεργούς δράσης στην περιοχή.
Επικουρικά με τις αεροπορικές επιδρομές, ρώσοι πεζοναύτες, μαζί με δυνάμεις της ιρανικής εθνοφρουράς, έχουν καταλύσει στην ανατολική Λαττάκεια, συγκροτώντας ανάχωμα στην επέλαση των τζιχαντιστών.
















Ωστόσο, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν εγείρει την έντονη καχυποψία τόσο του ΝΑΤΟ όσο και των και ΗΠΑ, καθώς αμφότεροι καταγγέλλουν ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας πλήττουν Σύρους αντάρτες και όχι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
«Είμαστε ανήσυχοι καθώς οι ρωσικές επιθέσεις ενδεχομένως κατέστρεψαν περιοχές που ελέγχονται από Σύρους αντικαθεστωτικούς και όχι θέσεις του Ισλαμικού Κράτους» τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Προβληματισμός εγείρεται, προσθέτει το ΝΑΤΟ, και από το γεγονός ότι η Ρωσία αρνείται να συμπλεύσει με τον ήδη υπάρχοντα συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Τις ίδιες απόψεις συμμερίζεται και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ashton Carter, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι ο ρωσικός στρατός έπληξε περιοχές, όπου δεν υπήρχαν δυνάμεις των τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του Vladimir Putin να ξεκινήσει τη μεγαλύτερη ρωσική επέμβαση των τελευταίων δεκαετιών στη Μέση Ανατολή, αποσκοπεί στη στήριξη του στενού συμμάχου της Μόσχας, al-Assad, και όχι στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών.
«Η ρωσική στρατηγική θα ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου» εκτίμησε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.