Μεγάλο γευστικό ταξίδι ξεκίνησε το ζεστό εστιατόριο της Καλλιθέας. Μέχρι τον Απρίλιο θα σταθμεύσει σε έξι διαφορετικές τοπικές κουζίνες της Ιταλίας.




Δίνοντας για δεκατρία χρόνια το «παρών» στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας, το φιλόξενο ιταλικό σπίτι της Καλλιθέας επέστρεψε για ένα ακόμη φθινόπωρο με την ίδια οινο-γευστική φιλοσοφία,… διακριτό άρωμα τρούφας –στην προκειμένη είναι θεσμός– αλλά και νέα πιάτα με την υπογραφή, όπως πάντα, του Ντανίλο Πετρίνι.

 Από το φετινό μενού δεν λείπουν οι οικονομικές ιδέες σε ζυμαρικά που ξεκινούν από € 10, όπως τα σπαγκετόνι με κρεμμύδι, πιπεριά και πεκορίνο ή τα καζαρέτσε alla Norma (σε σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα ), φετουτσίνε σε κόκκινη σάλτσα με πρόβειο κιμά, συμπληρώνοντας το φιλέτο Μπίσμαρκ με μαύρη τρούφα της Norcia και άλλα κλασικά του «Luna Rossa».

Δεν είναι όμως μόνο αυτό: το ζεστό εστιατόριο της οδού Σωκράτους ξεκίνησε ταυτόχρονα ένα μεγάλο γευστικό ταξίδι και μέχρι τον Απρίλιο θα σταθμεύσει σε έξι διαφορετικές τοπικές κουζίνες της Ιταλίας. 

Η αρχή γίνεται με τη Ρώμη, στα παραδοσιακά πιάτα της οποίας αφιερώνεται το μενού που έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε στην πρώτη στάση της κουζίνας, από την Δευτέρα 19 έως την Παρασκευή 23/10. Περιλαμβάνει τέσσερα πιάτα και τρία ποτήρια κρασί, κοστίζει € 40 το άτομο και, εννοείται, η saltimbocca alla Romana δεν λείπει!


 Θα ακολουθήσουν σε εβδομαδιαία αφιερώματα η Τοσκάνη (16-20/11 ), η Νάπολη (18-22/1 ), η περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια (22-26/2 ), η Απουλία (21-25/3 ) και η Σικελία (4-8/4 ).


Το μενού της Settimana Romana


• Ανάμεικτα αλλαντικά με σπιτική πορκέτα και τραγανή μπρουσκέτα ντομάτας 

• Ριγκατόνι με μπουκίτσες μοσχαριού σε σάλτσα ντομάτας ή Σπαγγέτι με ρικότα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 

•Λεπτές φέτες μόσχου σε σάλτα λευκού κρασιού και φασκόμηλο (Saltimbocca alla Romana ) ή ιταλικό μοσχαρίσιο πατσά σε σάλτσα ντομάτας 

•Τιραμισού με ρολάκι σφολιάτας με γέμιση κρέμας ρικότα (cannolino Siciliano )

To δείπνο περιλαμβάνει επίσης τρία ποτήρια κρασί (Prosecco, Frascati και Nero d’ Avola )

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.