ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Επικαλούμενοι την οικονομική ασφυξία που πλήττει τη χώρα, τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων και την αδυναμία των δημοτών να πληρώσουν τα ήδη ισχύοντα, αρκετοί δήμοι αποφάσισαν (και άλλοι σχεδιάζουν) αυξήσεις των δημοτικών τελών που επιβάλλονται και εισπράττονται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.
Στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει σημάνει συναγερμός μετά την υπαγωγή του Δήμου Σαλαμίνας σε καθεστώς πτώχευσης προς εξυγίανση, καθώς τα οικονομικά του δεδομένα δεν επέτρεπαν το κλείσιμο του προϋπολογισμού για το έτος 2015. Ο ίδιος δήμος έχει ήδη επιβάλει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ύψους 50% και αναζητά άλλους τρόπους εξασφάλισης της βιωσιμότητάς του. Μεταξύ άλλων, προτείνεται δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο όμως χορηγείται με δυσβάστακτο επιτόκιο 4,5% ή και μεγαλύτερο.
Αυξήσεις έως και 10% επέβαλε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη μετά από επεισοδιακές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με την αξιωματική αντιπολίτευση του ΚΚΕ να αντιπροτείνει λύσεις για την εξασφάλιση εσόδων χωρίς να πληγούν οι πιο αδύναμοι οικονομικά. Στο Δήμο Κορυδαλλού επιβλήθηκαν αυξήσεις τελών που φθάνουν το 9%.
Τον ανήφορο πήραν τα δημοτικά τέλη και στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος. Τα τέλη για κατοικίες αυξήθηκαν κατά 34% στον πρώην Δήμο Ελληνικού με το σκεπτικό της εξίσωσης με τα τέλη που ήδη ισχύουν στον πρώην Δήμο Αργυρούπολης. Η αύξηση για τα καταστήματα είναι 25% και αυτή επιβάλλεται και στις δύο περιοχές του εκ συνενώσεως δήμου.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου