Τι ανέφερε Ρώσος εμπειρογνώμονας για τις συνθήκες της τραγωδίας


Το μοιραίο ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά οδηγώντας στο θάνατο 224 επιβάτες, κόπηκε στα δύο ενώ βρισκόταν ακόμη στον αέρα, υποστηρίζει ρώσος αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι ο πιλότος του αεροσκάφους είχε επικοινωνήσει με το κέντρο ελέγχου πριν από τη συντριβή, ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου δήλωσε αργά χτες το βράδυ ότι δεν είχε σταλεί σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μοχάμεντ Χοσάμ Κεμάλ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι η επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου ήταν απολύτως φυσιολογική και ότι δεν είχε προκύψει καμία ανωμαλία στο αεροσκάφος πριν από την συντριβή. «Ο πιλότος δεν ζήτησε άδεια για αλλαγή πορείας», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι παρακλάδι της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στην Αίγυπτο ισχυρίζεται ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος, σύμφωνα με ανακοίνωση που έστειλε στους υποστηρικτές του στο Twitter, ωστόσο ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, μιλώντας στο πρακτορείο Interfax, διαψεύδει την είδηση λέγοντας ότι «Οι ισχυρισμοί εξτρεμιστών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος περί κατάρριψης του Airbus δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς». Η ανάληψη ευθύνης έγινε επίσης και από την ιστοσελίδα Aamaq το οποίο δρα ως ένα ημι -πίσημο πρακτορείο ειδήσεων για τον ισλαμικό κράτος.

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μπόρεσαν και κατέρριψαν ένα ρωσικό αεροπλάνο πάνω από την χερσόνησο του Σινά που μετέφερε πάνω από 220 Ρώσους σταυροφόρους. Σκοτώθηκαν όλοι, δόξα το θεό», σημειώνουν στην ανακοίνωση.

Οι αιγυπτιακές αρχές διεύρυναν σήμερα τις έρευνές τους ώστε να καλύψουν μεγαλύτερη περιοχή και να εντοπίσουν και τις υπόλοιπες 61 σορούς των συνολικά 224 θυμάτων της χθεσινής αεροπορικής τραγωδίας στο Σινά της Αιγύπτου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.