Απρόβλεπτες διαστάσεις προσλαμβάνουν οι καταγγελίες Πανούση ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε σύμπνοια με τρομοκράτες και ποινικούς σχεδίαζαν την εξόντωσή του.


Σε ανταλλαγή...μηνυμάτων που παραπέμπουν σε κήρυξη « πολέμου» προχώρησαν την Κυριακή ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με φόντο την καταγγελία του πρώτου ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζαν σε σύμπνοια με τρομοκράτες και ποινικούς των φυλακών την εξόντωσή του.   

Το Μέγαρο Μαξίμου με αξιοσημείωτη καθυστέρηση και ενώ είχε προηγηθεί ομοβροντία από τα πολιτικά κόμματα που αξίωναν από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση για τον πρώην υπουργό.

Χαρακτήριζε  «εξαιρετικά σοβαρές» τις καταγγελίες Πανούση  αλλά ταυτοχρόνως τον εγκαλούσε με σχετική ειρωνεία για το ότι τις «περιφέρει» στα ΜΜΕ και του υπέδειξε τη δικαιοσύνη. 

«Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη» ανέφερε το δελτίο  Τύπου από το  Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ο Πανούσης επέστρεψε το γάντι στο Μαξίμου 

 Την δική του απάντηση ο Γιάννης Πανούσης την έδωσε μέσα από το δελτίο του Mega. Ο κ.Πανούσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός  εδώ και τέσσερις μήνες γνώριζε για το περιεχόμενο των καταγγελιών αυτών Εννόησε μάλιστα πως τις καταγγελίες τις μετέφερε και ο αρχηγός της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.

Επανέλαβε πως οι άνθρωποι που τον απειλούν είναι στελέχη που βρίσκονται ακόμη και σήμερα στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την υπόδειξη του Μεγάρου Μαξίμου να πάει στη δικαιοσύνη ο κ. Πανούσης παρατήρησε αιχμηρά « προφανώς ο πρωθυπουργός θεωρεί σκόπιμο να βγουν τα ονόματα αυτά στις εφημερίδες και χωρίς δική μου υπαιτιότητα».

Ολοκλήρωσε μάλιστα τον συλλογισμό του λέγοντας πως ενδεχομένως αυτό να βολεύει τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Πανούσης σκοπεύει όπως ανέφερε να μεταβεί αύριο Δευτέρα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη και να της υποβάλλει το φάκελο με τα στοιχεία του.

Νέα ανακοίνωση Μαξίμου: Να πας στη δικαιοσύνη

 

Αργά το βράδυ υπήρξε και δεύτερη ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού μετά τις νέες δηλώσεις του κ. Πανούση.

« Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου» ανέφερε η ανακοίνωση.

Το τηλεφώνημα του Τόσκα 

Στον πρώην υπουργό και ενώ είχε ξεσπάσει ο θόρυβος τηλεφώνησε και ο διάδοχός του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Νίκος Τόσκας προσφέρθηκε αν κρίνει αναγκαίο πρόσθετη προστασία και να ζητήσει στοιχεία για όσα καταγγέλλει. 

 

«Αυτοί που με απείλησαν είναι ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» 

   

Το μεσημέρι της Κυριακής και καθώς δεν είχε υπάρξει μέχρι τότε καμία αντίδραση από την κυβέρνηση ο Γιάννης Πανούσης είχε εκφράσει τον προβληματισμό του ενώ προχώρησε και σε άλλες αποκαλύψεις: ότι κάποιες από τις απειλές που ήταν έγγραφες τις είχε παραδώσει στον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη.

«Το γεγονός ότι δεν δέχτηκα ούτε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητικό στέλεχος και συνεπώς ότι η κυβέρνηση σιώπησε έως τώρα από τις καταγγελίες ότι απειλείται η ζωή μου, αυτό πρέπει να  προβληματίζει», ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στο «Βήμα» 

Επέμεινε στις καταγγελίες περί απειλής κατά της ζωής του από «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες» και ξεκαθάρισε πως μέλη της κυβέρνησης ήταν ενήμερα των καταγγελιών του, αυτοί που τον απείλησαν  δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές, αλλά ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν όπως είπε απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη.

 Την δε τελευταία απειλή  κατά της ζωής του που δέχτηκε ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα. Ενώ όπως σημείωσε ακόμη και σήμερα υπήρξε ανακοίνωση από γνωστό χώρο που στρέφεται εναντίον του «χωρίς να είμαι τώρα υπουργός».

 

Η πρώτη καταγγελία και οι αποκαλύψεις στο Πρώτο Θέμα   

Στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο Γ. Πανούσης αναφέρθηκε σε σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης αποκαλύπτοντας : «Πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου»

Ο πρώην υπουργός σύμφωνα έχει ήδη  καταθέσει για λόγους προστασίας του σε συμβολαιογράφο ένα κείμενο 9 σελίδων στο οποίο περιγράφει τη συνωμοσία σε βάρος του με τα ονόματα των εμπλεκόμενων. «Οταν τελείωσα τη θητεία μου έγραψα ένα αστυνομικό κείμενο. Είναι στην ουσία οι 7 μήνες μου στο υπουργείο» εξηγεί ο ίδιος για το κείμενο στο οποίο όπως εξηγεί περιλαμβάνει « Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία, που υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία, και με ποιον τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα. Γιατί απειλούν τη ζωή μου»       

Ο πρώην υπουργός λέει: «Εχουν χάσει τον ύπνο τους γιατί ξέρουν ότι ξέρω...Το ερώτημα είναι ως που μπορεί να φτάσουν Εγώ πάντως τους ξέρω ονομαστικά». Στο ερώτημα γιατί δεν έχει καταθέσει στις αρμόδιες αρχές το κείμενο λέει « δεν τα έχω καταθέσει σε εισαγγελέα. Είναι μια μορφή ασφάλειας. Αν συμβεί κάτι κακό σε μένα να ξέρουν τι έχει συμβεί».    

Πως με στοχοποίησαν 

 Μεταφέροντας στιχομυθίες από την εκρηκτική του σχέση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο περιγράφει και πως θεωρεί ότι τον στοχοποίησαν.

Ο διάλογος – φωτιά με τον Παρασκευόπουλο

Όπως ο ίδιος περιγράφει στην συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα: «Την τελευταία, όχι σύγκρουση, ας πούμε διαφωνία με τον Παρασκευόπουλο την είχα όταν δημοσιοποιήθηκε ότι μπήκε η Αστυνομία στις φυλακές. Και γράφανε ότι δύο μέρες πριν παραιτηθεί η κυβέρνηση “οι μπάτσοι του Πανούση μπήκαν στις φυλακές και ελέγξανε τα κελιά των Πυρήνων της Φωτιάς”. Παίρνω τηλέφωνο τον Παρασκευόπουλο και του λέω: “Μπήκα στις φυλακές;”. “Οι θεσμικοί…”, μου απαντά. “Μπήκα εγώ στις φυλακές; Μπήκα χωρίς την άδειά σου και χωρίς τον εισαγγελέα; Μπήκα;” του λέω. “Το Μαξίμου είπε να μη δώσουμε έκταση…” μου είπε. “Χριστιανέ μου, μπήκα στις φυλακές; Αφού δεν μπήκα. Βγες και διέψευσε!” του ξαναλέω. Ποτέ δεν διαψεύστηκε… Αρα, αυτή η ιστορία, με τον Πανούση να μπαίνει στις φυλακές και να ελέγχει τα κελιά κλπ., είναι κατασκευασμένη.

 Από τους ίδιους κύκλους με τα ονόματα που έχω δώσει στον συμβολαιογράφο, οι οποίοι θέλουν να πουν στους ποινικούς και στους άλλους ότι “ο Πανούσης μας απαγορεύει να κάνουμε τις μεγάλες καινοτομίες και να σας βγάλουμε έξω”. Μεταφέρουν δηλαδή την ευθύνη που έχουν ως υπουργείο Δικαιοσύνης σε εμένα, που δεν ήμουν υπεύθυνος για τις φυλακές. Ο κακός Πανούσης… Αυτό το παιχνίδι κάνανε. 

Ετσι, λοιπόν, με στοχοποίησαν, με αποτέλεσμα οι μέσα, είτε είναι ποινικοί είτε οι άλλοι, που δεν μπορούσαν να ξέρουν και πολλά πράγματα, να λένε “θα τον φτιάξουμε”, “θα τον κανονίσουμε” κλπ. Διότι εγώ με αυτούς δεν έχω καμία επαφή. Δεν έχω καμία σχέση με το έγκλημα. Πώς μπορεί, λοιπόν, να με μισούν; Με μισούν γιατί οι άλλοι φροντίζουν γι’ αυτό. Στη λογική της δημοφιλίας. Ότι δηλαδή είσαι δημοφιλής έξω στην κοινωνία και θα σε φτιάξουμε εμείς οι μέσα. Και κάνανε αυτό το παιχνίδι».

           

Τι ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης  


Οι καταγγελίες Πανούση έχουν προκαλέσει και σειρά πολιτικών αντιδράσεων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν από τον πρωθυπουργό και τη δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.  

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του   

Για «σοβαρές σκιές» κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. 

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «τα όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και την Αστυνομία, αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές».

«Ο Πρωθυπουργός υποχρεούται να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού», αναφέρει η ΝΔ.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Χρειάζεται παρέμβαση της δικαιοσύνης και του πρωθυπουργού 

Ο Θ. Παπαθεοδώρου, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ) κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να πάρουν θέση και τη δικαιοσύνη να παρέμβει. 


«Ο κ. Πανούσης φέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου να κατέχει στοιχεία, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διασυνδέσεις Πολιτικών προσώπων με την εγχώρια τρομοκρατία. Οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού και σε περίπτωση που ευσταθούν να παραπέμψουν τους υπαιτίους στη δικαιοσύνη. Η διάχυση μιας θολής υποψίας πολιτικοοικονομικών σκανδάλων με φόντο την τρομοκρατία βλάπτει τη λειτουργία της Δημοκρατίας και οπωσδήποτε αυτή η αχλύ δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει με μυθιστορηματικές διηγήσεις. Χρειάζεται να παρέμβει η δικαιοσύνη αλλά παράλληλα οφείλουν να τοποθετηθούν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση».

 

Παρέμβαση Τσίπρα ζητεί το Ποτάμι

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γ.Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Διαβάζοντας τα όσα αποκαλύπτει ο κ.Πανούσης αναρωτιέσαι αν ζεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες. Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Καλούμε τον κ.Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του».

Eνωση Κεντρώων: Επειδή δεν ζούμε στη Σικελία ο Τσίπρας να πάρει άμεσα θέση 

«Οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση έχουν μείζονα σημασία και αναφέρουν εκτός των άλλων ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την εξόντωσή του από ανθρώπους του υποκόσμου αλλά και από κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διεπλέκοντο με την τρομοκρατία. Επειδή τυγχάνει να μην ζούμε στην Σικελία και στα μέσα του 19ου αιώνα όπου τέτοιες πράξεις αναλάμβανε η "Κόζα Νόστρα" και επειδή στις μέρες μας η δημοκρατία και η δικαιοσύνη λειτουργούν, εάν ευσταθούν οι καταγγελίες αυτές, οφείλει άμεσα να πάρει θέσει η Κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.