Στις 17:00 το απόγευμα οι οριστικές αποφάσεις


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η νέα συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα με τους δημάρχους τεσσάρων δήμων των νοτίων προαστίων, για την τύχη των μεταναστών και το χώρο που τελικά θα τοποθετηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές βρίσκονται αρκετά κοντά σε συμφωνία, με τους δημάρχους να διαφωνούν στην εγκατάσταση των τολ, (υπόστεγα της αεροπορίας) για λόγους ασφάλειας και υγιεινής.

Αντ’ αυτών είναι πολύ πιθανόν να στηθούν μεγάλα αντίσκηνα στο γήπεδο του χόκεϊ, αλλά οποιαδήποτε τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα στις 17:00 το απόγευμα.

«Αυτή τη στιγμή τα επιτελεία μας θα δουλέψουν κάποιες προτάσεις, οι οποίες θα εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, αλλά με τρόπο που θα μπορεί να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα εύρεσης χώρων για αξιοποίηση προσωρινών εγκαταστάσεων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ώστε οι ανησυχίες των κατοίκων για μόνιμες εγκαταστάσεις και για καταυλισμούς να μην έχουν καμία βάση πραγματικότητας», είπε ο κ. Μουζάλας μετά από τη συνάντησή του με τους δημάρχους.

Αύριο, Τετάρτη, η ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τη στάση της, ενώ ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Λέρο και στη Χίο για να επιθεωρήσει τα hot spots.

Την Πέμπτη μάλιστα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Α. Νταβούτογλου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.