Η οικιακή βοηθός, ο φίλος της και ο υποψήφιος κουμπάρος τους σφαγίασαν τον 75χρονο συνταξιούχο, με κινητικά προβλήματα, μέσα στο σπίτι του στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας


Τον δολοφόνησαν με αφορμή την φήμη ανάληψης 80.000 ευρώ λόγω… capital controls! Η οικιακή βοηθός, ο φίλος της και ο υποψήφιος κουμπάρος τους σφάγιασαν τον 75χρονο συνταξιούχο, με κινητικά προβλήματα, μέσα στο σπίτι του στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας, στις 23 Νοεμβρίου 2015. Πήραν μόλις 3.500 ευρώ και μερικά… φο μπιζού!   
Το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα, από αιχμηρό αντικείμενο, σε διάφορα μέρη του σώματός του, ενώ το εσωτερικό του σπιτιού είχε ερευνηθεί εξονυχιστικά από τους δράστες. Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, είχε ξεκινήσει από την οικιακή βοηθό, που είχε το θύμα στη δούλεψή του. Αρχικά δεν είχαν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία. Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, και συγκεκριμένα την ανταλλαγή sms ανάμεσά τους, σε συνδυασμό με τα εργαστηριακά ευρήματα αναδείχθηκαν σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής της ίδιας, του φίλου της και ενός ακόμη ατόμου, που θα ήταν «κουμπάρος» τους. Κλήθηκαν εκ νέου για κατάθεση, όπου υπέπεσαν σε πολλές αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να εκδοθούν εντάλματα σύλληψής τους.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, η οικιακή βοηθός και ο υποψήφιος κουμπάρος, ομολόγησαν τη διάπραξη της δολοφονίας και την περιέγραψαν με λεπτομέρειες. Να σημειωθεί πως η 31χρονη δεν ήταν παντρεμένη με τον 42χρονο, απλά συζούσαν για χρόνια και είχαν αποκτήσει μαζί  δυο παιδιά, τα οποία είναι 3,5 και 2 ετών περίπου. Ο 42χρονος κουμπάρος που συνελήφθη, είχε βαπτίσει ένα από τα παιδιά.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες είχαν αρπάξει 3.500 ευρώ, κάποια αληθινά και άλλα ψεύτικα κοσμήματα, μέρος των οποίων βρέθηκαν στο σπίτι της οικιακής βοηθού. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε άλλες κρύπτες του σπιτιού υπήρχαν επιπλέον 3.000 ευρώ τα οποία δεν είχαν εντοπιστεί από τους δράστες, ενώ από την άρση του τραπεζικού απορρήτου δεν φαίνεται να προέκυψε η κατοχή των 80.000 ευρώ, από τον ηλικιωμένο, σύμφωνα με την φημολογία ανάληψής τους εξαιτίας των capital controls.
Οι τρεις δράστες με τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος τους αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., θα γίνουν στις 13:30 από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας κ. Μιχαήλ Πάππο και τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας κ. Γεώργιο Τσαμαδιά.   

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.