Εκατοντάδες φιάλες με μαϊμού-ετικέτες γνωστών ποτών θα πήγαιναν σε μπαρ και κλαμπ


Έτοιμο να τροφοδοτήσει την αγορά ενόψει των εορτών με εκατοντάδες ποτά-βόμβες, άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, ήταν κύκλωμα που εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ.

Μετά από πληροφορίες και συντονισμένες ενέργειες, οι ελεγκτές του Σώματος έφτασαν στην «πηγή» της λαθρεμπορίας των ποτών, εντοπίζοντας στην Ηλιούπολη αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο που λειτουργούσε ως παράνομο εμφιαλωτήριο!

Το κύκλωμα είχε φροντίσει να διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία θα κυκλοφορούσε στην αγορά τα επικίνδυνα ποτά-βόμβες σαν να ήταν τα κανονικά!

Στην αποθήκη-εμφιαλωτήριο της Ηλιούπολης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.527 φιάλες, 975 λίτρα χύμα ποτού αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας, πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών (που ήταν ακριβή αντίγραφα γνωστών ποτών) και μηχανή εμφιάλωσης!

Αφού εντόπισε την πηγή, το ΣΔΟΕ ξεκίνησε γιγαντιαία επιχείρηση -η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη- προκειμένου να εντοπίσει τους συνεργάτες του κυκλώματος που φρόντιζαν να διοχετεύουν τα επικίνδυνα ποτά στην αγορά.

Ήδη, εντοπίστηκε επιχείρηση χονδρικής εμπορίας ποτών στον Άγιο Δημήτριο που είχε 2.967 φιάλες από ποτά-«μαϊμού», λίγο πριν τα κυκλοφορήσει σε καταστήματα και νυχτερινά κέντρα! Μάλιστα, το κύκλωμα φέρεται να χρησιμοποιούσε και κλεμμένο αυτοκίνητο αφού εντοπίστηκε Mercedes CLK200, η οποία είχε δηλωθεί ως κλεμμένη!

Οι έλεγχοι έχουν επεκταθεί και στη Θεσσαλονίκη καθώς έχουν βρεθεί φορολογικά στοιχεία εκδόσεως εισαγωγικής εταιρίας ποτών, της οποίας ερευνάται η νόμιμη λειτουργία.

Για την υπόθεση προσήχθησαν πέντε άτομα, δύο εκ των οποίων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Παράλληλα, αναζητούνται άλλα δύο μέλη του κυκλώματος που κατάφεραν να ξεφύγουν την ώρα του ελέγχου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.