Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βοουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο  βουλευτής εξέφρασε την... ελπίδα, η ομοφυλοφιλία να αφορά σε «μια μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπόμενων».


Χαρακτηριστικά δήλωσε:

Οι ρυθμίσεις προσκρούουν στις χριστιανικές αντιλήψεις. Θέλω να πιστεύω ότι η ομοφυλία αφορά μια μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπόμενων. Είμαι πεπεισμένος ότι, όπως και στα ετερόφυλα ζευγάρια, θα δίνει δυνατότητα ο νόμος να προβαίνουν σε γάμους και υιοθεσίες παιδιών. 

Αναφερόμενος στην υιοθεσία παιδιών, υποστήριξε ότι «δίνοντας το δικαίωμα σε ένα ζευγάρι ομόφυλων να αναθρέψει ένα παιδί παραβιάζει την αρχή της ομαλής ψυχολογικής ανάπτυξης»

Για τη χρονική στιγμή, κατά την οποία κατατέθηκε το νομοσχέδιο, είπε ότι το σύμφωνο συμβίωσης θα μπορούσε να μην έρθει αυτή τη περίοδο, τονίζοντας ότι «έχουμε άλλα τόσα σοβαρά θέματα».

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η εκκωφαντική σιωπή της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να μην διαταράξουν περεταίρω την κυβερνητική συμβίωση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προτίμησαν να σιωπήσουν, προκαλώντας ερωτήματα, για το αν θα κρατούσαν την ίδια στάση αν όλα αυτά, ακούγονταν από βουλευτή της αντιπολίτευσης. 


Ο μόνος που προσπάθησε να διασώσει τα προσχήματα, ήταν ο βουλευτής Καρδίτσας Σπύρος Λάππας, ο οποιος απευθυνόμενος προσωπικά στον «κυβερνητικό εταίρο» λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Το ποιος είναι παρεκτρεπόμενος εδώ μέσα δεν θα το πείτε εσείς. Παρεκτρεπόμενος είναι μόνο αυτός που παραβαίνει τον νόμο κύριε Κατσίκη. Το αν κάποιος θα επιλέξει σύντροφο του ιδίου φύλου είναι απόλυτο δικαίωμά του». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.