Το Μιλάνο θυμίζει νεκρή πόλη από τις 10 το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα καθώς η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων διεκόπη λόγω του νέφους.


Το Μιλάνο θυμίζει νεκρή πόλη από τις 10 το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα καθώς η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων διεκόπη λόγω του νέφους στην περιοχή. Η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το απόγευμα, ενώ από αυτήν εξαιρούνται μόνο τα ταξί και τα αυτοκίνητα πολλαπλής χρήσης. Για τα τελευταία ισχύει όριο ταχύτητας τριάντα χιλιόμετρα την ώρα.
 «Πρέπει να ετοιμάσουμε μια ενιαία, συντονισμένη απάντηση. Η κατάσταση αυτή εκτάκτου ανάγκης η οποία και δημιουργήθηκε σε διάφορες πόλεις μας, μπορεί να διαρκέσει, δυστυχώς, για αρκετό καιρό και να ξαναπαρουσιαστεί και στο μέλλον», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός περιβάλλοντος Τζιάν Λούκα Γκαλλέττι.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι υψηλές τιμές των ρύπων οφείλονται μεταξύ άλλων στις όλο και εντονότερες κλιματικές αλλαγές, με εμφανώς μειωμένες βροχοπτώσεις.
Εν τω μεταξύ, ο δήμος της πόλης του Τορίνο πραγματοποίησε μια παρέμβαση με στόχο να αυξήσει τα χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, εκδίδοντας έκτακτο ημερήσιο εισιτήριο σε τιμή 1.50 ευρώ. Η πρωτοβουλία δεν έτυχε μέχρι στιγμής της αναμενόμενης ανταπόκρισης από τους πολίτες.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.