Συνάντηση με Δημάρχους όμορων δήμων είχε χθές το πρωί στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής,  ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης κ. Μαυρίδης Αναστάσιος.


Αντικείμενο της πολύωρης συνάντησης τους ήταν το ενδεχόμενο διαδημοτικών συνεργασιών σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, αποβλήτων, πράσινων απορριμμάτων και ζητήματα ανακύκλωσης. Ακόμη συζητήθηκε η δυνατότητα εξέυρεσης χώρου αποκομιδής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων και πράσινων σημείων, τα λεγόμενα green points, για την συγκέντρωση των πράσινων απορριμμάτων.

 Πιο συγκεκριμένα αναζητήθηκε και αντίστοιχος χώρος θρυματοποίησης αυτών των απορριμμάτων και τέθηκε το αρχικό πλαίσιο για την νομική υπόσταση αυτής της πιθανής διαδημοτικής συνεργασίας. Σε πρώτο πλάνο συζητήθηκε αρχικά η οικονομοτεχνική μελέτη για αυτή τη συνεργασία και κατά πόσο θα ήταν συμφέρουσα για όλους τους δημότες. Προτάθηκε φυσικά και η εξεύρεση πόρων και από άλλους Ευρωπαικούς ή και εθνικούς πόρους μέσω Προγραμμάτων προερχόμενα από την Ευρωπαική Ένωση.


Ακόμη όλοι οι Δήμαρχοι έκαναν αναφορά και σε επέκταση άλλων πιθανών μορφών συνεργασίας ὀπως της δημοτικής συγκοινωνίας και ζητήματα καθαριότητας των δήμων.
Σε γενικές γραμμές η συζήτηση κινήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και όλοι ανεξαιρέτως οι Δήμαρχοι συμφώνησαν ότι υπάρχει ένα ευρύ πεδίο συμφωνίας και συνεργασίας το οποίο βέβαια συμβαδίζει και με τους γενικότερους εθνικούς στόχους μιας περιβαλλοντικά ευσυνείδητης κοινωνίας.


Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Μπάμπαλος, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας και Πρόεδρος ΠΕΔΑ Αττικής κ.  Γκότσης, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Καρπέτας και ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας κ.  Βασιλόπουλος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.