Καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση τελεσίδικα



Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Κω, ένας γυναικολόγος ιατρός, για πρόκληση σωματικών βλαβών εξ’ αμελείας σε έμβρυο οικογένειας από την Κάλυμνο. Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης διαδικασίας, που υπέβαλε ο κατηγορούμενος γυναικολόγος ιατρός, στις 14 Οκτωβρίου 2015 και απέρριψε την έφεση για την υπόθεση της ιατρικής αμέλειας.

Ο γυναικολόγος λοιπόν έδωσε εντολή σε μαία, να χορηγήσει δύο ταμπλέτες cytotec λίγη ώρα πριν τον τοκετό στην έγκυο, (κατά παράβαση των κανόνων της ιατρικής επιστήμης), με αποτέλεσμα εξαιτίας των επενεργειών του φαρμάκου, να υποστεί τετανική σύσπαση της μήτρας, αφόρητους πόνους, να προκληθεί εγκεφαλική υποξαιμία του εμβρύου.

Το μωρό γεννήθηκε στις 13 Μάϊου 2008,  άπνοο, άσφυγμο, χλωμό και αναντίδραστο, καθώς είχε υποστεί εγκεφαλική παράλυση και υποξαιμική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια (σπαστική τετραπληγία). Το παιδί έχει υποστεί σοβαρή βλάβη που χαρακτηρίζεται από μικροκεφαλία   και   μεγάλου   βαθμού   νοητική   υστέρηση,   βαρύτατη   χρόνια εγκεφαλική παράλυση σπαστική τετραπληγία με  κινητική εξέλιξη κάτω των 5 μηνών, φαρμακοανθεκτική επιληψία παρά την χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, υπερτονία, κάτω άκρα με τονική σύσπαση και ψαλιδισμό

Ο ιατρός έχει καταδικαστεί τελεσιδίκως σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών και δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του μεταβατικού εφετείου για να υποστηρίξει την έφεσή του, ενώ υπέβαλε ιατρική βεβαίωση, σύμφωνα με την οποία νοσηλευόταν με καρδιολογικά προβλήματα.

Σχετικά με αυτό, η οικογένεια, που παρίσταται ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση, ενημέρωσε εγγράφως την Εισαγγελία Εφετών, ότι τις μέρες που φέρεται να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, από 13 έως 16 Οκτωβρίου 2015 υπέγραψε ιδιοχείρως τέσσερα εξιτήρια ασθενών, ανέλαβε ως ιατρός τη διενέργεια δύο τοκετών με καισαρική επέμβαση , εκ των οποίων ο ένας τοκετός την 16.10.2015 και ώρα 10:10 και ο επόμενος τοκετός έλαβε χώρα την 16.10.2015 και ώρα 12:10 και συμπλήρωσε δυο δηλώσεις γεννήσεως, τις οποίες και υπέγραψε ιδιοχείρως.

Οι πολιτικώς ενάγοντες διατείνονται ότι οι ανωτέρω ενέργειες του κατηγορούμενου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από 13 έως 16 Οκτωβρίου 2015 αποδεικνύονται από επίσημα δημόσια έγγραφα που τηρούνται στο νοσοκομείο Καλύμνου.

πηγή: dimokratiki

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.