Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.  Το σκηνικό της έντασης έχει ματαφερθεί στα Εξάρχεια.


Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου σημειώνονται επιθέσεις νεαρών με μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και έχουν ανάψει φωτιές στους δρόμους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περίπου 500 άτομα βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων, από όπου εξαπολύουν επιθέσεις προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ.
Οι αστυνομικοί απαντούν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο άτομα. Να σημειωθεί ότι το πρωί βρέθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας περίπου 100 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση στην περιοχή του λόφου του Στρέφη.

Οι νεαροί έχουν βάλει φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη, ενώ έβαλαν φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο στα Εξάρχεια το οποίο ακολούθως έσπρωξαν προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απαντούν συνεχώς με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Το μεσημέρι προκλήθηκε μικροένταση στα Προπύλαια όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες σε άντρες των ΜΑΤ.



Τραυματίστηκε ένας Πορτογάλος

Ένας Πορτογάλος τουρίστας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια, όταν δέχτηκε επίθεση το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τρεις ακόμα συμπατριώτες του.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, όταν ομάδα περίπου 80 νεαρών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαϊμη.
Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικά, ενώ κάποια στιγμή καταδίωξαν τους νεαρούς σχεδόν μέχρι την πλατεία Εξαρχείων.

Ο «κλεφτοπόλεμος» συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ενώ γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα, νεαροί επιτέθηκαν σε ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο τύπου βαν, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Πορτογάλοι τουρίστες, οι οποίοι έκαναν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί απο πέτρα στο κεφάλι ο οδηγός, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στο όχημα.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.