Επαναφέρει για 3 εβδομάδες το σύστημα συλλογής αποδείξεων το ΥΠΟΙΚ. Οποιος δεν τις συγκεντρώσει θα έχει πρόστιμο 22%!


Βαρύ πρόστιμο σε όσους δεν φρόντιζαν να συγκεντρώνουν αποδείξεις ετοιμάζεται να επιβάλλει το Υπουργείο Οικονομικών, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. 

Επί της ουσίας οι φορολογούμενοι πληροφορούνται 3 εβδομάδες πριν τελειώσει το 2015, ότι έπρεπε να συγκεντρώνουν αποδείξεις όλη τη χρονιά, διαφορετικά θα πληρώσουν πρόστιμο 22%.

Συγκεκριμένα με διάταξη του νομοσχεδίου θα ορίζεται ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις  για τα φετινά εισοδήματα. Κατά πληροφορίες, οι αποδείξεις αυτές θα πρέπει να καλύπτουν το 10% του δηλωθέντος εισοδήματος. ΠΧ για έναν μισθωτό που έχει ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ θα πρέπει να δηλωθούν αποδείξεις αξίας 1.000 ευρώ. Εφόσον, δεν δηλωθούν θα επιβάλλεται πρόστιμο 22% επί της αξίας των αποδείξεων που λείπουν από τους φορολογούμενους. Έτσι, στην προκειμένη περίπτωση θα επιβληθεί πρόσθετος φόρος 220 ευρώ. 

Σύμφωνα με άλλη διάταξη, από το νέο έτος η έκπτωση φόρου λόγω αποδείξεων θα δίνεται μόνο εφόσον οι δαπάνες γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.