Έφεραν από τα Σκόπια πάνω από 2.300 με 45 λεωφορεία-Έφευγαν τρέχοντας οι μετανάστες μόλις κατέβαιναν από τα λεωφορεία για να επιστρέψουν στην… Ειδομένη


Από το Πακιστάν, τη Σομαλία, το Μαρόκο, την Αλγερία και το Μπαγκλαντές. Αυτές είναι οι χώρες προέλευσης των 2.300 μεταναστών που μεταφέρθηκαν από τα σύνορα των Σκοπίων στην Αθήνα προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι γραμμές του ΟΣΕ στις οποίες είχαν κάνει κατάληψη.

Πάνω από 45 λεωφορεία του ΚΤΕΛ επιστρατεύτηκαν για τα δρομολόγια της… επιστροφής, μόνο που αρκετοί από τους μετανάστες με το που κατέβαιναν από τα λεωφορεία έτρεχαν πανικόβλητοι προκειμένου να βρουν μέσον ώστε να επιστρέψουν στην Ειδομένη.

Τους πρόσφυγες επισκέφθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος επισήμανε πως η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των μεταναστών, αλλά δε θα επιτρέψει να επαναληφθούν καταστάσεις όπως εκείνη που είχε δημιουργηθεί στην Πλατεία Βικτωρίας.

Δεν αποκλείεται πάντως να ανοίξουν και άλλοι κλειστοί χώροι προκειμένου να φιλοξενήσουν τους μετανάστες την ώρα που καθημερινά φτάνουν στην Αθήνα χιλιάδες άνθρωποι από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.