Πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια προκαλεί το αντάρτικο της Νίνας Κασιμάτη με την βουλευτή Β’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει σοβαρότατες ενστάσεις για τις ρυθμίσεις που αφορούν στα κόκκινα δάνεια σε βαθμό που κάποιοι να ερμηνεύουν όσα είπε ως προανάκρουσμα ακόμα και διαφοροποίησης καθώς έφτασε να ζητήσει ακόμα και απόσυρση διατάξεων.


Η κα Κασιμάτη έστρεψε τα βέλη της στην Τράπεζα της Ελλάδας για έκθεσή της στην οποία αναφέρεται ότι μέσω της πώλησης των δανείων θα βελτιωθεί η ρευστότητα των τραπεζών. «Είναι αδιανόητα αυτά. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η εναρμόνιση της ΤτΕ με τους δανειστές σε μια κατεύθυνση επιζήμια για την οικονομία» είπε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε πως είναι δυνατόν να μπορούν με ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ να δημιουργούνται εταιρείες στον χρηματοπιστωτικό τομέα λέγοντας ότι αυτό δεν είναι σοβαρό μέγεθος επιχειρήσεων. «Γιατί να επαφίεται μόνο στην ΤτΕ η διαδικασία αδειοδότησης; Γιατί δίνεται άδεια οι εταιρείες αυτές να μπορούν να αναχρηματοδοτούν δάνεια. Τους δίνεται η δυνατότητα να μετατραπούν σε τράπεζες.

Να αποσυρθεί η δυνατότητα αυτή. Να περιοριστεί στην διαχείριση και όχι στην αναχρηματοδότηση» πρόσθεσε εκφράζοντας παράλληλα ενστάσεις για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων των δανειοληπτών σε αυτές τις κατηγορίες αλλά και για τη μεταβίβαση τόσο πελατών όσο και δανείων.

Στα όσα είπε η κα Κασιμάτη αντέδρασε έντονα ο Χάρης Θεοχάρης του Ποταμιού λέγοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση δίνει τα δάνεια στην Τράπεζα της Ελλάδος η βουλευτής επιτίθεται στην ΤτΕ. «Δεν ξέρετε το νομοσχέδιο» της είπε χαρακτηριστικά. Τέλος η κα Κασιμάτη επιβεβαίωσε τους φόβους που υπάρχουν στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ πως μετά τη 15η Φεβρουαρίου θα υπάρχει δυνατότητα πώλησης ακόμα και στεγαστικών δανείων σε funds ζητώντας –με μια όχι και τόσο επιτυχημένη διατύπωση- να παραταθεί η προστασία και μετά την 15η Φεβρουαρίου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.