Πως εξαπατούν τους καταναλωτές – Τεράστια τα κέρδη από τις «ελληνοποιήσεις»


Ιδιαίτερη προσοχή επιβάλλεται από τους καταναλωτές ενόψει των εορτών για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι καθώς έχουν παρατηρηθεί εκατοντάδες ελληνοποιήσεις εισαγόμενων κρεάτων.

Χιλιάδες εισαγόμενα βοοειδή, πρόβατα και χοιρινά, καθώς και τόνοι γάλακτος ελληνοποιούνται στη χώρα μας και διοχετεύονται μέσω κρεοπωλείων στην αγορά προκαλώντας τεράστια ζημιά στην ελληνική κτηνοτροφία αλλά και στα δημόσια ταμεία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, κατά το 2015 βρέθηκαν παρατυπίες στο 70% των συνολικών ελέγχων σε κρεοπωλεία, εμπόρους, κτηνοτρόφους και σφαγεία.

Όπως λένε στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών, το 40% αφορούσε ελληνοποιήσεις κυρίως βόειου κρέατος από Ολλανδία, Γαλλία, Γερανία, Πολωνία ή κράτη της Λατινικής Αμερικής, πρόβειου με «διαβατήριο» Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σκοπίων, Νέας Ζηλανδίας και χοιρινού από βορειοευρωπαϊκές χώρες.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης, χρειάζεται πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο και να εξαλειφθούν η αισχροκέρδεια και η απάτη εις βάρο των καταναλωτών, καθώς τα κέρδη από τις ελληνοποιήσεις είναι πολλά, συχνά και πάνω από διπλάσια.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.