Με προορισμό την Αθήνα ταξιδεύουν 37 λεωφορεία, στα οποία έχουν επιβιβαστεί περισσότεροι από 1.800​ ενώ το πρωί αποβιβάστηκαν ακόμα 1.030 στο λιμάνι του Πειραιά


Καθ΄οδόν προς την Αθήνα είναι τα 37 λεωφορεία, στα οποία έχουν επιβιβαστεί περισσότεροι από 1.800 μετανάστες και πρόσφυγες από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Τα λεωφορεία άρχισαν να αναχωρούν ένα - ένα από τις 11:00 το πρωί από την Ειδομένη, μετά από την αστυνομική επιχείρηση που έγινε στην περιοχή, προκειμένου να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή. Τα πρώτα λεωφορεία αναμένεται να φτάσουν αργά το απόγευμα στην Αθήνα, ενώ η άφιξη όλων αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ. Οι μετανάστες πρόκειται να οδηγηθούν στο κλειστό γήπεδο του ταε κβο ντο στο Παλαιό Φάληρο και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είχε προαναγγείλει την επιχείρηση των ΜΑΤ με συνεντεύξεις του τις τελευταίες, όταν μάλιστα, χαρακτηριστικά είχε πει πως η κυβέρνηση δεν θέλει αιματοχυσία, αλλά η εκκαθάριση της Ειδομένης δεν πρόκειται να είναι «βόλτα στο δάσος για κολεγιόπαιδα».

Υπενθυμίζεται ότι η σιδηροδρομική γραμμή, μέσω της οποίας μεταφέρονται εμπορεύματα προς την Κεντρική Ευρώπη παρέμενε αποκλεισμένη για σχεδόν δύο εβδομάδες από μετανάστες που διαμαρτύρονταν με αυτόν τον τρόπο γιατί δεν τους επιτρέπουν οι αρχές των Σκοπίων να περάσουν τα σύνορα. Οι Σκοπιανοί από τον Νοέμβριο δεν επιτρέπουν την είσοδο στην χώρα παρά μόνο σε όσους έχουν χαρακτηριστεί πρόσφυγες, δηλαδή προέρχονται από εμπόλεμες χώρες, την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Αποτέλεσμα του αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής ήταν η απόφαση της εταιρείας Hewlett Packard να αλλάξει προορισμό σε 100 εμπορευματοκιβώτιά της, που επρόκειτο να μεταφερθούν στον Πειραιά και μέσω Ειδομένης στην Κεντρική Ευρώπη. Η εταιρεία αναπροσάρμοσε το δρομολόγιό της προς την Σλοβενία, ενώ στην ίδια λογική κινούνταν και άλλες πολυεθνικές.

Ταυτόχρονα, πάνω από 1.000 πρόσφυγες έφτασαν και σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, το πλοίο «Αριάδνη» μετέφερε από τη Μυτιλήνη και τη Χίο 1.030 πρόσφυγες.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.