Νίκησε 1-2 τον Απόλλωνα Σμύρνης


Την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο χωράφι της Ριζούπολης, με σκόρερ τον Φουστέρ και εξαιρετική εμφάνιση από Τσιμίκα, Κολοβό, και προκρίθηκαν στους «16» του θεσμού.

Το πρώτο ημίχρονο ενδεχομένως να είχε ξεχαστεί ήδη, αν δεν υπήρχε η φάση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ήταν το σημείο που ο Τσιμίκας σεντράρει υποδειγματικά από την αριστερή πλευρά, και ο Φουστέρ με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό (0-1).

Σε αυτό το διάστημα, δεν είδαμε τίποτα... τρομερό, με το ματς να έχει αργό και κακό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός είχε μία υποψία ευκαιρίας στο 11’, αλλά το σουτ του Κολοβού πέρασε άουτ. Ίδιος ήταν ο πρωταγωνιστής και στο 25’, όταν ο Κολοβός έπιασε το ανάποδο ψαλιδάκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Αποστολίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Μάλιστα, ο Έλληνας επιθετικός θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 42’, αλλά η μπάλα από το ωραίο πλασέ που επιχείρησε, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε καλύτερο θέαμα, καλύτερο Ολυμπιακό μπροστά, αλλά και με κάποια κενά πίσω. Μάλιστα, ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος ισοφάρισε με ωραίο δυνατό σουτ του Βαλεριάνου στο 53’, απείλησε στο 58’ με τον Φαρινόλα και με τον Κονέ στο 66’.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός είχε να επιδείξει ορισμένες σπουδαίες ευκαιρίες, προτού κάνει το 2-1 στο 85’ με το πλασέ του Φουστέρ από την πάσα του Ντουρμάζ.

Στο 55’, ο Τσιμίκας έκανε φοβερή κούρσα, αλλά νικήθηκε από τον Αποστολίδη, στο 60’ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Κασάμι, στο 63’ ο Φουστέρ νικήθηκε από τον Αποστολίδη (από ωραία κάθετη του Κολοβού).

Αυτές, πάντως, δεν ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές του Θρύλου στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 70’, ο Τσιμίκας έβγαλε άλλη μία καλή σέντρα, αλλά ο Φινμπόγκασον κατάφερε να αστοχήσει με κεφαλιά από τα 3 μέτρα, στο 81’ ο Ντουρμάζ εκτέλεσε υποδειγματικά το φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχαμε και στο φάουλ του Φορτούνη.

Απόλλων Σμύρνης: Αποστολίδης, Πάνος, Βαλεριάνος (79’ Αρναούτογλου), Γκότοβος, Δεληζήσης, Φατιόν (50’ Παρπέξ), Ψιάνος, Κονέ, Βάντερσον, Φαρινόλα (68’ Λαγός), Τζιώρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Τσιμίκας, Κασάμι, Ζντιέλαρ, Φουστέρ (86’ Φορτούνης), Πάρντο (68’ Ντουρμάζ), Κολοβός, Φινμπόγκασον (79’ Ιντέγε).

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.