Στις  21 Ιανουαρίου  ημέρα Πέμπτη η Δημοτική μας Ομάδα ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ=ΠΕΥΚΗ 2020 δημοτικού και κοινωνικού προβληματισμού, συνεχίζοντας τις συνεργασίες με όλες τις παρατάξεις, φορείς και παράγοντες της Πόλης μας,  συναντήθηκε με τη δημοτική παράταξη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ". Παρόντες στη συνάντηση αυτή ήσαν τα μέλη της συντονιστικής μας επιτροπής και από τη δημοτική  παράταξη ο επικεφαλής της κος ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.
                         Η συζήτηση υπήρξε πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη καθότι συνομιλούσαμε με τον πρώην Δήμαρχο Πεύκης, ο οποίος απεδείχθη γνώστης πολλών δημοτικών δρώμενων, που εμείς δεν γνωρίζαμε. Αρχικά του ζητήσαμε να κρίνει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, λέγοντάς μας πως το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό, καθότι δεν λειτουργούν , όπως οφείλουν να λειτουργούν οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρεί, όπως μας ανέφερε, πως ο νυν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πολύ καλύτερος από τους προγενέστερους, στη προσπάθειά του να ισορροπεί τα κακώς και τα καλώς κείμενα στις συνεδριάσεις του.
                         Ιδιαίτερα μας τόνισε την έλλειψη σύμπνοιας και αλληλοϋποστήριξης των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα την χαμηλή απόδοση των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου, με τελικούς αποδέκτες τους συμπολίτες μας. Συμφωνήσαμε και εμείς πως οι αντεγκλήσεις  και οι διαξιφισμοί έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πως όλοι ανεξαιρέτως δρούν με γνώμονα την προσωπική τους προβολή.
                        Στη συνέχεια συζητήσαμε για τα μείζονα θέματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή το Δήμο μας όπως το κλειστό Γυμναστήριο της Λυκόβρυσης, το ανοικτό γυμναστήριο της Πεύκης, το ΕΘΙΑΓΕ,  τη πλατεία Πέρρου, τα υπό ίδρυση πράσινα σημεία στη Πόλη  και άλλα. Ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ αναφέρθηκε και στα οικονομικά του Δήμου λέγοντας πως είναι χειρότερα από προηγούμενες εποχές και ειδικά από την εποχή που ήταν Δήμαρχος Πεύκης, χαρακτηρίζοντας ψευδή και αναληθή όσα υποστηρίζονται περί του αντιθέτου. Στο σημείο αυτό ο κος Θεοδωρακόπουλος μας ανέφερε και συγκεκριμένα στοιχεία με τα οποία υποστήριξε την παραπάνω άποψή του.
                        Ιδιαίτερα τόνισε το μεγαλεπήβολο πρόγραμμά του το οποίο είχε φτάσει κυριολεκτικά στην τελική του ευθεία, την βιοκλιματική ανάπλαση της λεωφόρου Ειρήνης στη Πεύκη, και το οποίο δεν πρόλαβε να υλοποιήσει λόγω των δημοτικών εκλογών και το οποίο η τότε νέα δημοτική αρχή δεν υλοποίησε ακυρώνοντάς το εξ ολοκλήρου. Το έργο αυτό, όπως μας ανέφερε, θα αναβάθμιζε τη Πόλη της Πεύκης και θα την καθιστούσε μία σύγχρονη  πολιτεία με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
                        Η ατμόσφαιρα της συζήτησης ήταν πολύ ο χρόνος όμως δεν μας επέτρεψε να επεκταθούμε ιδιαίτερα στα αναφερθέντα προβλήματα και έτσι υποσχεθήκαμε και οι δύο πλευρές πως σύντομα θα συναντηθούμε για να εξειδικεύσουμε τους προβληματισμούς μας, αφού διαπιστώσαμε πως ο εποικοδομητικός και ειλικρινής διάλογος πάντα έχει να προσφέρει πολλά.
                         Ευχαριστώντας τον επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για το χρόνο που μας διέθεσε τονίσαμε στο κλείσιμο της συζήτησής μας, πως η Δημοτική μας Ομάδα ασχολείται εποικοδομητικά και αναδεικνύει  όλα τα προβλήματα της Πόλης μας και βρίσκεται πολύ μακριά από  τις στείρες και άγονες "κοκορομαχίες"  των Δημοτικών Αρχόντων που δεν προάγουν την Πόλη μας και την υποβιβάζουν επικίνδυνα

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.