Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται από σήμερα η κυβέρνηση γα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.



Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται από σήμερα η κυβέρνηση γα το ασφαλιστικό με αιχμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις και την κάθοδο των τρακτέρ στο πιο νευραλγικό σημείο της εθνικής οδού και της χώρας, στην κοιλάδα των Τεμπών.

Η ένταση των αγροτικών κινητοποιήσεων αποτυπώθηκε το πρωί με τον πλέον εύγλωττο τρόπο στην Κομοτηνή όταν αγρότες συγκρούσθηκαν βίαια με δυνάμεις των ΜΑΤ παρουσία μάλιστα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των αγροτών αρνήθηκε να συνομιλήσει μαζί τους. Περισσότεροι από δύο χιλιάδες εξαγριωμένοι αγρότες πολιόρκησαν το κτίριο όπου βρισκόταν ο κ. Αποστόλου, πέταξαν αυγά, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη κάνει χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να τους απωθήσουν.

Οι αγρότες ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη νομαρχία και ανέμεναν την ολοκλήρωση της σύσκεψης του υπουργού ώστε να μπορέσουν να του μιλήσουν.

Το πρωί Αγρότες - παραγωγοί έστησαν μια μικρή λαϊκή αγορά έξω από το υπουργείο Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των εισφορών και τη διάλυση του ΟΓΑ.
Η πρωτοβουλία αυτή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών έχει συμβολικό χαρακτήρα και τα προϊόντα συνολικά τριών τόνων που είχαν στήσει στους πάγκους θα μοιραστούν δωρεάν στους περαστικούς.





Στα Τέμπη χτυπά η καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων

Το μπλόκο των Τεμπών θεωρείται ιδιαίτερης «στρατηγικής» και «συμβολικής» σημασίας για τον αγροτικό κόσμο και φυσικά για τη διεκδίκηση των αιτημάτων του με το σχεδιασμό της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών και Κτηνοτρόφων νομού Λάρισας, σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, να προβλέπει ότιτρακτέρ, από έξι διαφορετικά σημεία εκκίνησης, θα μεταβούν προς τα Τέμπη αποφεύγοντας να προκαλέσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία ενώ και στην Κοιλάδα, η διάταξη θα γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Στα Τέμπη οι αγρότες υπολογίζουν ότι όλα τα τρακτέρ θα βρίσκονται μετά τις 1.30 το μεσημέρι.
Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών, η ώρα εκκίνησης των τρακτέρ από τα έξι σημεία προσυγκέντρωσης υπολογίζεται ότι θα καθυστερήσει ένα δίωρο περίπου. Ενώ αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να ξεκινήσουν γύρω στις 10 το πρωί, η ώρα εκκίνησης μετατέθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι, καθώς αναμένεται και σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας.

Στους δρόμους και οι επιστημονικοί φορείς

Την ίδια ώρα στον χορό των κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό μπαίνουν και πάλι οι επιστημονικοί φορείς της χώρας, οι έμποροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και τα συνδικάτα.
Μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, οικονομολόγοι, φαρμακοποιοί, κτηνίατροι, συμβολαιογράφοι, γεωλόγοι, χημικοί, φυσικοθεραπευτές, φοροτεχνικοί, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές διοργανώνουν αύριο κοινό συλλαλητήριο στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια, το οποίο στηρίζουν η ΓΣΕΕ και η Συνομοσπονδία των βιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ).
Τέλος, τα συνδικάτα δίνουν το δικό τους ραντεβού στις 4 του Φλεβάρη με την 24ωρη απεργία στην οποία θα μετέχουν οι έμποροι (ΕΣΕΕ) και οι βιοτέχνες (ΓΣΕΒΕΕ).

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.