Προσλήψεις και αυξήσεις στο Δημόσιο προωθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με το Κουαρτέτο το ύψος των νέων μειώσεων στις συντάξεις.


Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, μετά από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί ρύθμιση η οποία θα περιληφθεί σε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με την οποία θα επανέρθει η προσαύξηση του 25% της ωριαίας αποζημίωσης για παροχή εργασίας πέραν του πενθημέρου. 

Η ρύθμιση όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός θα αφορά  τόσο το προσωπικό Φύλαξης όσο και  το Προσωπικό  καθαριότητας   των   Μουσείων   και   των Αρχαιολογικών Χώρων. Ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι θα εξεταστεί  το αίτημα των φορέων για την άμεση ενίσχυση των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων με μόνιμο  Προσωπικό Φύλαξης,  σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το θέμα με τους κλειστούς Αρχαιολογικούς Χώρους που έχει πολλές φορές αμαυρώσει την εικόνα της χώρας κυρίως κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, πρέπει να βρει ουσιαστική και μόνιμη λύση.  

Ωστόσο σε μία κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία με σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή, με την υγεία να έχει καταρρεύσει και τους πολίτες να αντιμετωπίζουν κάθε τρεις και λίγο νέα φοροκαταιγίδα θα περίμενε κανείς πρώτα να ακούσει από τον αρμόδιο υπουργό τις πηγές χρηματοδότησης ώστε να αποφεύγει αρνητικούς συνειρμούς περί κομματικού κράτους.  

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.