Ελλιπής ενημέρωση Τσίπρα σε Μητσοτάκη


Ασαφής ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του κυβερνητικού του έργου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της χθεσινής του συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες  o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ζήτησε πλάνο ενεργειών σε σχέση με το Ασφαλιστικό και τις συζητήσεις με τους δανειστές όσο και πλάνο για το πότε και πως μπορεί η κυβέρνηση να επιτύχει τον προσδοκώμενο στόχο της απομείωσης του χρέους όμως φαίνεται να εισέπραξε «ακαθόριστες ή έστω μη πειστικές απαντήσεις».

Όπως λένε από τη ΝΔ παρότι ο διάλογος μεταξύ των δύο διατηρήθηκε σε ένα καλό επίπεδο , χωρίς φυσικά τις υπερβολές που διέρρεαν κύκλοι του Μαξίμου, εν τούτοις δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στα όσα έλεγε ο Τσίπρας καθώς από το καλοκαίρι όσες φορές συναντήθηκε με τους αρχηγούς των κομμάτων στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τους είπε πράγματα τα οποία αργότερα ανακάλεσε. Δηλαδή, στη σύσκεψη αμέσως μετά το δημοψήφισμα τους είπε ότι δεν θα υπογράψει Μνημόνιο ενώ προ της ψήφισης αυτού από τη Βουλή είχε υποσχεθεί ότι δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές τις οποίες τελικώς ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου.

Τούτων δοθέντων σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απαρέγκλιτη τήρηση των θεσμικώς προβλεπόμενων θεωρώντας ότι πολύ σύντομα ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει εκ νέου να παραπλανήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς ευρίσκεται ενώπιον αδιεξόδου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.