Καταδίωκε τουρκικό δουλεμπορικό, καλά στην υγεία του το πλήρωμα. Και νέα τραγωδία με τρία νεκρά προσφυγόπουλα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Αγαθονήσι.


Σκάφος του Λιμενικού προσάραξε στις τουρκικές ακτές, ενώ καταδίωκε τουρκικό δουλεμπορικό. Μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ταχύπλοο σκάφος προσέγγισε τις ακτές στην περιοχή Ψιλή Αμμος της Σάμου, όπου αποβίβασε είκοσι μετανάστες.

Το σκάφος έγινε αντιληπτό από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος που το καταδίωξε. Σφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας κοντά στις τουρκικές ακτές το σκάφος του Λιμενικού παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να προσαράξει στα αβαθή των τουρκικών ακτών απέναντι από το Αγαθονήσι. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης προέβη σε άμεση ενημέρωση του ομόλογου κέντρου της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην Αγκυρα προκειμένου να αποκολληθεί το ελληνικό περιπολικό σκάφος και να απομακρυνθεί από την περιοχή. Το πλήρωμα, τέσσερις άνδρες του Λιμενικού είναι καλά στην υγεία τους.

Την ίδια ώρα νέα τραγωδία με τρία νεκρά προσφυγόπουλα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Αγαθονήσι. Βάρκα που μετέφερε 23 μετανάστες και πρόσφυγες ανατράπηκε με αποτέλεσμα να πνιγούν τρία παιδιά. Οι 20 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομεία της Σάμου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.