Και με τον Τσίπρα βολεύονται τα… «δικά μας παιδιά»


​Μπορεί να έχουμε δεύτερη φορά Αριστερά, αλλά τελικά, η λογική των πελατειακών σχέσεων, του βολέματος  και του ρουσφετιού είναι βαθιά ριζωμένη στο DNA όλων των πολιτικών, κόκκινων, πράσινων, μπλε, Αριστερών, Δεξιών και Κεντρώων.

Έτσι και αυτή η κυβέρνηση φρόντισε να ακολουθήσει την πεπατημένη και να βολέψει τα… δικά της παιδιά, θείους, ξαδέλφια, ανίψια, κ.ο.κ.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή του διορισμού του συζύγου της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καφαντάρη, σε κρατική εταιρεία… «φάντασμα», στην οποία εμπλέκεται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο κ. Σκουρλέτης, προχώρησε στη συγκρότηση εταιρείας που δεν είχε ουσιαστικό αντικείμενο και έργο, ωστόσο στελέχωσε και το ΔΣ, διορίζοντας στη θέση του προέδρου τον σύζυγο της κας Καφαντάρη.

Επίσης, στο υπουργείο Εξωτερικών τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας, ο ξάδελφος του Α. Τσίπρα, Γ. Τσίπρας, γιος του αδελφού του πατέρα του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι διεθνολόγος και αρθρογράφος της εφημερίδας «Αυγή». Ο διορισμός του είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και από το υπουργείο έσπευσαν να κάνουν λόγο για διάθεση μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του υπουργού Ν. Κοτζιά, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος.

Ένα ακόμα παράδειγμα διορισμού συγγενικών προσώπων είναι και αυτό της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σ. Αναγνωστοπούλου, η οποία διόρισε τα παιδιά της αδελφής της. Συγκεκριμένα, η ανιψιά της τοποθετήθηκε στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ στο υπουργείο Παιδείας και στο πλευρό της πήρε τον ανιψιό της.

Τη ρήση «το αίμα νερό δε γίνεται», φαίνεται να στηρίζει και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ε. Κουντουρά, η οποία τοποθέτησε ως ειδικό σύμβουλο τον αδελφό της Ν. Κουντουρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τις σχέσεις της με τα ΜΜΕ. Η ίδια πάντως υποστήριξε πως συνεργάζεται με τον αδελφό της εδώ και πολλά χρόνια και συγκεκριμένα από την εποχή που εργαζόταν ως μοντέλο και πως ο αδελφός της δεν πληρώνεται.

«Στοργικός θείος» αποδείχθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, ο οποίος κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τακτοποίησε δύο ανίψια του, τοποθετώντας τον μεν ένα διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού και τον αδελφό του επικεφαλής του γραφείου του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη.

Μία ακόμα περίπτωση διορισμού ημετέρων είναι ο διορισμός της πολιτεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλίστριας στο ΤΕΕ, Π. Πέρκα ως Γενικής Γραμματέως στο υπουργείο Υποδομών με αρμοδιότητα τις Μεταφορές, τις Υποδομές και τα Δίκτυα. Η κα Πέρκα πέρα από διπλωματούχος Πολιτική Μηχανικός με ένσημα στον ιδιωτικό τομέα, υπήρξε υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2009, το 2012, υποψήφια ευρωβουλευτής το 2014 και υποψήφια βουλευτής Φλώρινας στις εκλογές του 2015. Εκτός αυτού πάντως είναι και η επί πολλά έτη σύντροφος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γ. Βίτσα.

Να θυμίσουμε τέλος, ότι κατά την πρώτη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο υπουργικό συμβούλιο υπήρχε κι ένα ζευγάρι, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας και η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τ. Χριστοδουλοπούλου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.