Τι δήλωσε σχετικά με την απουσία του Πρωθυπουργού και την απόφαση της ΕΡΤ


Μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά, καυστικές ήταν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισαν να μην παραστούν στην τελετή ενώ αποφασίστηκε να μην μεταδοθεί η τελετή από τον Πειραιά από την ΕΡΤ1. Ωστόσο, να πούμε ότι εν τέλει μεταδόθηκε από την ΕΡΤ2.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ λοιπόν στις δηλώσεις του είπε ότι: «Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ’ επιταγή του Χριστού να είναι αλάτι ζωντανό, όχι ανάλατο, όχι ανούσιο. Και αυτό σημαίνει ότι αν είμαστε ζωντανό αλάτι, παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαθρότητα των δαιμονικών κοσμοειδώλων».

«Το αλάτι ξέρετε, έχει κι άλλες ιδιότητα. Είναι δριμύ και οδυνηρό άλγος. Και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα» πρόσθεσε.

Σχετικά με την απόφαση της ΕΡΤ να μην μεταδοθεί η τελετή στον Πειραιά όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, αλλά να μεταδώσει εκείνη στη Δεξαμενή, όπου παραβρέθηκαν ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Μητροπολίτης είπε ότι η κίνηση αυτή έδειξε κακότητα, εμπάθεια και έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την απουσία του Πρωθυπουργού από τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά απάντησε πως «νομίζω ότι ο λαός έδωσε την απάντηση» και κατέληξε: «Το μήνυμα του χριστού είναι ένα μετανοείτε πάντες, γιατί ο Θεός είναι κοντά μας. Όσο βρισκόμαστε σε αυτό τον κόσμο καλούμεθα να μετανοούμε».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.