Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε σε Τσίπρα- Κατρούγκαλο- Τσακαλώτο. Άφησε αιχμές για το ενδεχόμενο εξεταστικής με αντικείμενο εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε όσα είπε ο Βαρουφάκης και δήλωσε: "Ούτε με τα τρακτέρ, ούτε με το ΔΝΤ"


Την κατηγορία του νεοφιλελεύθερου μνημονιακού που συμφωνεί με το ΔΝΤ απετάχθη κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις επιθέσεις που δέχθηκε από Τσίπρα- Κατρούγκαλο- Τσακαλώτο.


Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό: "Με τους δανειστές είστε εσείς, που υπογράψατε τρίτο μνημόνιο" και κατήγγειλε αμφισημία Τσίπρα αναφορικά με τη σχέση της Ελλάδας με το ΔΝΤ και επικαλέστηκε επιστολή της κυβέρνησης προς το ταμείο με την οποία περυσι ζητούσε νέο δάνειο και προσέβλεπε σε συνεργασία, αλλά και ότι το Ταμείο ζητούσε μέτρα.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον κ.Τσακαλώτο και παραφράζοντας την περίφημη φράση του Σόιμπλε

"Είναι η εφαρμογή ανόητε", που επίσης αποτελεί παράφραση της ατάκας από την καμπάνια Κλίντον

"Είναι η οικονομία ανόητε", ο κ.Μητσοτάκης είπε χαριτολογώντας: "Its the IMF Euclid!" δηλαδή

"Είναι το ΔΝΤ Ευκλείδη".

Ο πρόεδρος της ΝΔ απείλησε μάλιστα: "Δε θα μιλήσω αναλυτικά για υπερήφανη διαπραγμάτευση το πρώτο εξάμηνο 15. Θα έρθει κι η ώρα αυτής της συζήτησης, που θα μας πείτε τι γνωρίζατε από αυτά που μας είπε ο Βαρουφάκης".




Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.