Σημείο μηδέν για την ΝΔ αποτελεί το συνέδριο της 15-17ης Απριλίου αφού από εκείνη την χρονική στιγμή και μετά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι «έτοιμο» να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας όποτε αυτό αποφασιστεί από τον ελληνικό λαό .


Γι΄ αυτό τόσο η ηγεσία του κόμματος, όσο και τα στελέχη που έχουν επιφορτιστεί με την προετοιμασία του τακτικού συνεδρίου του κόμματος εργάζονται πυρετωδώς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί στο συνέδριο της ΝΔ να ξεκαθαρίσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εσωκομματικό πεδίο και να αποκρυσταλλωθεί το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος αλλά και ο τρόπος που θα κινηθεί η ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός βουλής.

Αρχικά στο εσωκομματικό ο θα προσπαθήσει να «μηδενίσει» το κοντέρ της εσωστρέφειας καλώντας όλους τους εκπροσώπους των τάσεων της ΝΔ (Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί, λαική δεξιά) να αφήσουν πίσω τις κόντρες του παρελθόντος στηρίζοντας την νέα ηγεσία .Για το λόγο αυτό θα ζητήσει από όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη να συμμετάσχουν στην διαδικασία εκλογής των νέων οργάνων , αλλά και να θέσουν υποψηφιότητα γι’ αυτά .Πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στείλει ηχηρό μήνυμα σε όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων αλλά επιμένουν σε παλαιοκομματικές αντιλήψεις «να κάνουν στην άκρη» και να μην υπονομεύσουν την προσπάθεια του κόμματος να ανελιχθεί εκ νέου στην εξουσία .

Στο ίδιο μήκος κόμματος θα κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην τοποθέτησή του για την ιδεοπολιτική γραμμή που θα ακολουθήσει το κόμμα .Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα περιλαμβάνει σαφείς προσανατολισμούς υπέρ των μεταρρυθμίσεων, υπέρ ενός αξιοκρατικού κόμματος από το τελευταίο στέλεχος εως τον αρχηγό και υπέρ των διαφανών διαδικασιών στην λήψη αποφάσεων (μέσω ψηφοφορίας) σε όλα τα όργανα,

Η ΝΔ είναι και θα παραμείνει μια κεντροδεξιά παράταξη θα αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ και θα καλέσει όποιον επιθυμεί μια άλλη μορφή για το κόμμα να την εκφράσει ανοικτά στο συνέδριο και να μπει σε διαδικασία συζήτησης. Άλλωστε όπως ο ίδιος έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη τις αποφάσεις για την μορφή της ΝΔ τις λαμβάνει η βάση του κόμματος .

Στην κρίση του συνεδρίου θα τεθεί και το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος που συντάσσεται και θα είναι έτοιμο προς παρουσίαση εκείνες τις ημέρες .Επιπλέον στην κρίση του συνεδρίου θα τεθεί και η πρόταση Μητσοτάκη για την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ εντός και εκτός βουλής .Στοίχημα για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ είναι να πείσει του συνέδρους ότι η ΝΔ οφείλει να διατηρήσει τον χαρακτήρα του πιο σταθερού ευρωπαϊκού πυλώνα της χώρας και να μην  ενδώσει σε φωνές που κάνουν λόγο για μια στείρα αντιπολίτευση του «όχι σε όλα».

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του Newpost o Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις για την χρονική περίοδο που θα απευθύνει κάλεσμα για συστράτευση με τη ΝΔ και άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων .

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι αμέσως μετά το συνέδριο του κόμματος η ΝΔ θα είναι έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ανά πάσα στιγμή .

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.