Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι επιβάτες ενός Airbus A321, όταν μια ισχυρή έκρηξη λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο του Μογκαντίσου άνοιξε τρύπα στην άτρακτο. Οι εικόνες είναι πραγματικά συγκλονιστικές.


Το αεροσκάφος της τοπικής αεροπορικής εταιρείας Daallo Airline είχε μόλις απογειωθεί, όταν όπως δήλωσαν οι επιβάτες ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη, την οποία ακολούθησε μικρής έκτασης πυρκαγιά. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο επιβάτες τραυματίστηκαν ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο ένας επιβάτης να εκτοξεύθηκε μέσα από την τρύπα στο κενό. Μάλιστα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι το απανθρακωμένο σώμα του άτυχου επιβάτη έπεσε στο έδαφος, περίπου 15 μίλια από το αεροδρόμιο απ’ όπου είχε απογειωθεί η πτήση D3159!
Πηγή των ερευνών δήλωσε στο CNN πως εντοπίστηκαν υπολείμματα εκρηκτικών, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα για την αστυνομία παραμένουν ανοιχτά.
Ο πιλότος του αεροπλάνου Βλαντιμίρ Βοντοπίβετς δήλωσε: 
Νομίζω πως ήταν βόμβα. Ευτυχώς, το σύστημα ελέγχου του αεροπλάνου δεν έπαθε ζημιά και έτσι κατάφερα να επιστρέψω και να προσγειωθώ στο αεροδρόμιο. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο. Ξαφνικά, σημειώθηκε απώλεια πίεσης στην καμπίνα.
Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, το ευτύχημα είναι ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε αυτή τη φάση της πτήσης, αφού αν γινόταν σε μεταγενέστερο στάδιο τώρα θα μιλούσαμε για μια ακόμη πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία
Ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης ήταν και ο Αουάλε Κουλάνε, αναπληρωτής πρέσβης της Σομαλίας στον ΟΗΕ που έγραψε στο Facebook: 
Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα από τον καπνό για μερικά δευτερόλεπτα.
Ο ίδιος περιέγραψε πως όταν η ορατότητα επανήλθε είδαν να λείπει ένα μέρος του αεροπλάνου. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.