Σε μια κίνηση με έντονο παρασκήνιο, ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ βάζει στον πάγο τον υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη.



Σε μια κίνηση με έντονο παρασκήνιο, ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ βάζει στον πάγο τον υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη. Η νέα αστυνομική ηγεσία, παρότι τον έκρινε διατηρητέο στον βαθμό του, τον απομακρύνει από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μία υπηρεσία που ο ίδιος ανέδειξε τα τελευταία 20 χρόνια, κάνοντας ευρύτερα γνωστό ένα άλλο, κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Σφακιανάκης, σύμφωνα κατεπείγον σήμα που υπογράφεται από τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, μετακινείται σε μία… ανενεργή υπηρεσία, τον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ως προϊστάμενος. Ουσιαστικά πρόκειται για μία κίνηση «αδρανοποίησης» του δραστήριου στρατηγού, σαφή υποβάθμιση, ενδεχομένως και «πρόδρομος» για μελλοντική αποστρατεία του. Η συγκεκριμένη μετακίνηση ήταν μη αναμενόμενη και απροσδόκητη, η οποία ενδεχομένως κρύβει κάποιο «προσωπικό μένος» εναντίον του, από μερίδα υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που τον θεωρούν μια μόνιμη απειλή για το δικό τους μέλλον.

Κύκλοι συνεργατών του αγαπητού αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για παράξενη μεθόδευση τοποθέτησής του σε άλλη υπηρεσία, την οποία ο κ. Σφακιανάκης δεν αποδέχεται και θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να αποτρέψει αυτή την μετακίνηση.  

"Τσουνάμι" αντιδράσεων μετά τον παραγκωνισμό Σφακιανάκη από τη ΔΗΕ

Διαστάσεις θρίλερ έχει πάρει η κατάσταση της πάυσης του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς η απόφαση που πάρθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει προκαλέσει "τσουνάμι" αντιδράσεων.

Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στη συγκεκριμένη υπηρεσία και έχοντας σώσει εκατοντάδες παιδιά από την αυτοκτονία, αλλά και από την αποπλάνηση μέσω διαδικτύου, η νέα αστυνομική ηγεσία, παρότι τον έκρινε διατηρητέο στον βαθμό του, του πρότεινε να μετακινηθεί στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ως προϊστάμενος.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης αρνήθηκε να αφήσει την υπηρεσία που ο ίδιος με δουλειά 20 ετών ανέδειξε, καθώς ουσιαστικά θα επρόκειτο για μία κίνηση "αδρανοποίησης" του δραστήριου στρατηγού.

Οι πρώτες αντιδράσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα έντονες, με χιλιάδες χρήστες να βάζουν στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να μην... αποδέχεται το έργο που έχει αφήσει στη ΔΗΕ ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αυτές τις ενστάσεις του κόσμου για τη μετακίνηση του Μανωλη Σφακιανάκη, κανένας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η νέα ηγεσία να πάρει πίσω την απόφαση της.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.