Η Δημοτική μας ομάδα ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020 στα πλαίσια της κοινωνικής της ευαισθησίας και προβληματισμού ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναδείξει μέσα από έναν γόνιμο διάλογο με ανταλλαγή απόψεων, τόσο με τους τοπικούς ,όσο και με τους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των ανακυκλούμενων αποβλήτων στό τοπικό επίπεδο του Δήμου μας, όπως αυτό εντάσσεται στο γενικότερο Εθνικό Πλαίσιο Διαχείρισης Ανακυκλούμενων Αποβλήτων, με κεντρική δράση την ανάπτυξη των Πράσινων Σημείων σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας.
Η ομάδα μας κάνοντας πράξη την πρωτοβουλία της αυτή υλοποίησε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση με θέμα τα Πράσινα σημεία και την συμβολή τους τόσο στην οικολογική αναβάθμιση  της πόλης μας ,όσο και στον οικονομικό  και κοινωνικό τους αντίκτυπο στην ζωή της πόλης μας.
Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν ,ο πρώην Δήμαρχος Κος Δημ. Φωκιανός ,ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης Κος Παπαδιαμάντης και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση .
Ο κος Δαμδημόπουλος Γιώργος μέλος της εκτελεστικής μας ομάδας παρουσίασε εισηγητικά το γενικότερο πλαίσιο των Πράσινων Σημείων σε σχέση με τα λειτουργικά τους χαρακτηριστικά , την χωροταξική τους περιγραφή ,και την διαχειριστική τους  ένταξη  κάτω από τους ΟΤΑ όλης της χώρας ,σε σχέση με το Εθνικό σχέδιο για την διαχείριση των αποβλήτων με ανακυκλούμενο προορισμό.

Ιδιαίτερα διαφωτιστικός ήταν ο πρώην Δήμαρχος Κος Φωκιανός ο οποίος μας ανέλυσε το θέμα μέσα από την πολυεπίπεδη και μακρόχρονη εμπειρία του τόσο σε θέματα οργανωτικά ,αλλά όσο ,και σε θέματα χωροταξικά που αφορουν τον Δήμο μας.
Τις γνώσεις, σχετικά με το παραπάνω θέμα ,μας εμπλούτισαν και οι άλλοι παρευρισκόμενοι και ιδιαίτερα ο Κος Παπαδιαμάντης ο οποίος μας γνώρισε πολλές
πτυχές και προεκτάσεις για το παραπάνω θέμα και λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας ,αλλά και λόγω της ενασχόλησης του με τα κοινά  του Δήμου μας .  
 Στην συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι ,είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την σημερινή πραγματικότητα που επικρατεί στον δήμο μας για τα Πράσινα Σημεία.
Ευχή όλων μας να συνεχιστεί ο διάλογος με όσο το δυνατόν περισσότερους κοινωνικούς φορείς ,αλλά και τοπικούς παράγοντες ,έτσι ώστε να αναδειχθεί αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα για την πόλη μας .

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.