Αναλυτικά όλο το απεργιακό δελτίο της Πέμπτης. Πως θα κινηθούν Μέσα Μεταφοράς, πλοία, αεροπλάνα. Κλειστά και τα βενζινάδικα

Κατεβάζει ρολά η χώρα την Πέμπτη λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο νομοσχέδιο για το προωθούμενο ασφαλιστικό. 
Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.
 Στην Αθήνα ετοιμάζονται να κατέβουν οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
Η αρχή έγινε ήδη με την 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που λήγει στις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Την Πέμπτη δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.
Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.). Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΠΑΠ), το Μετρό και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.Το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ όλη τη διάρκεια της μέρας. Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν και οι περίπου 30.000 ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας.
Στη Θεσσαλονίκη στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

Χωρίς πλοία

«Δεμένα» στα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία όλων των κατηγοριών την Πέμπτη και την Παρασκευή (4 και 5 Φεβρουαρίου), μετά την 48ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Κλειστό θα παραμείνει και το ΝΑΤ την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι ο Σύλλογος Υπαλλήλων και Εργαζομένων ΝΑΤ, του υπουργείου Ναυτιλίας, του ΕΛΟΕΝ και της Εστίας Ναυτικών θα πραγματοποιήσουν από κοινού συγκέντρωση με τη Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στο Σύνταγμα

Ακυρώσεις πτήσεων

Ακυρώσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις. Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται την Πέμπτη λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.
Αναλυτικά οι πτήσεις που ακυρώνονται: 
• ΟΑ 062 Αθήνα – Πάρος
• ΟΑ 063 Πάρος – Αθήνα
• OA 040 Αθήνα – Μήλος
• ΟΑ 041 Μήλος – Αθήνα
• ΟΑ 012 Αθήνα – Κάλυμνος
• ΟΑ 013 Κάλυμνος – Αθήνα
• ΟΑ 030 Αθήνα – Λέρος
• ΟΑ 031 Λέρος – Αθήνα
• ΟΑ 036 Κως – Κάλυμνος
• OA 036 Κάλυμνος – Λέρος
• ΟΑ 036 Λέρος – Αστυπάλαια
• ΟΑ 021 Αστυπάλαια – Αθήνα
• ΟΑ 016 Αθήνα – Ικαρία
• ΟΑ 017 Ικαρία – Αθήνα
• ΟΑ 054 Αθήνα – Κύθηρα
• ΟΑ 055 Κύθηρα – Αθήνα

Κλειστά τα βενζινάδικα

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). 

Απεργούν γιατροί-νοσηλευτές

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές.

Αποχή δικηγόρων - συμβολαιογράφων

Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό. 

Απεργούν και οι αυτοκινητιστές

Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης. Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β.Ελλάδας. 
Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.