Συναγερμό έχει προκαλέσει στην αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ η σύλληψη τριών ανδρών ιρακινής καταγωγής με διπλό φορτίο όπλων στον Εβρο


Συναγερμό έχει προκαλέσει στην αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ η σύλληψη τριών ανδρών ιρακινής καταγωγής με διπλό φορτίο όπλων στον Εβρο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τέταρτο άτομο της ίδιας ομάδας έχει συλληφθεί και ανακρίνεται από τις τουρκικές αρχές.
Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η σύλληψη δυο νεαρών 35 και 36 ετών ιρακινών κουρδικής καταγωγής με Βρετανικά διαβατήρια  κοντά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ενώ οδηγούσαν ένα τροχόσπιτο γεμάτο όπλα. Από την έρευνα προέκυψε ότι κουβαλούσαν 20.000 σφαίρες και 18 στρατιωτικά όπλα. 
Μετά από πληροφορίες και πολυήμερη παρακολούθηση σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν τα δυο άτομα στην είσοδο του πάρκινγκ Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, μέσα στο Ι.Χ.Ε. που μετέφερε τροχόσπιτο.
Στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν σε κρύπτες τα όπλα και τα πυρομαχικά.
Συγκεκριμένα :
α) δεκαοκτώ (18) πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι (06) έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα (12) έφεραν τα κλείστρα εντός έτερης συσκευασίας,
β) είκοσι επτά χιλιάδες διακόσια πενήντα (27.250) φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών (22mm),
γ)  δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500) φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών (5,5mm).
Επίσης, στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν τετρακόσια δύο ευρώ και εβδομήντα λεπτά (402,70), ογδόντα (80) δολάρια ΗΠΑ, δύο χιλιάδες σαράντα (2.040) λίρες Τουρκίας, δέκα χιλιάδες (10.000) δηνάρια Ιράκ και δύο (02) κινητά, ενώ στην κατοχή του δεύτερου συλληφθέντα βρέθηκαν εννιακόσια σαράντα ένα (941) ευρώ και πέντε (05) κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν

Η τρίτη σύλληψη

Από τους δυο άνδρες οδηγήθηκαν οι αρχές στη  σύλληψη και τρίτου ατόμου που οδηγούσε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο γεμάτο οπλισμόστους Κήπους του 'Εβρου.  Οι αρχές βρήκαν μέσα στο όχημα του 40χρονου κοντά στο τελωνείο των Κήπων πάνω από 200.000 σφαίρες, τέσσερα πολεμικά όπλα και οκτώ διόπτρες.
α) Τέσσερα (04) αεροβόλα τυφέκια διαμετρήματος  5,5 χιλιοστών (5,5mm),
β) Διακόσιες χιλιάδες (200.000) φυσίγγια περίπου διαμετρήματος  22 χιλιοστών (22mm),
γ) Οκτώ (08) διόπτρες σκόπευσης.
 
Από τη Γερμανία και την Αυστρία τα όπλα
Οι συλληφθέντες διέμεναν επί οκτώ ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι συλληφθέντες ήταν μέλη της ίδιας οργάνωσης, πιθανότατα εγκληματικής και όχι τρομοκρατικής καθώς εκτιμάται ότι σκοπός της παράνομης μεταφοράς του οπλισμού ήταν η πώληση. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν προηγούμενες συλλήψεις ή εγκληματική δράση για κανέναν εκ των τριών συλληφθέντων.
Όσον αφορά στην προέλευση του εντοπισθέντος οπλισμού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τον προμηθεύτηκαν από τη Γερμανία και την Αυστρία, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο βόρειο Ιράκ.
Νωρίτερα οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης (όπου και παραμένουν), ενώ εντός της εβδομάδας θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή, οπότε αναμένεται να τους ασκηθούν διώξεις για κακουργηματικές πράξεις, για τον οπλισμό που μετέφεραν, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.



Σύμφωνα με πληροφορίες τα τροχόσπιτα με τα όπλα έφτασαν στην Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα με πλοίο από την Ιταλία και οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα όπλα και πυρομαχικά έχουν αγοραστεί στην Αγγλία.
Η υπόθεση δεν φαίνεται ότι σχετίζεται με την τρομοκρατία της ISIS αλλά με μεταφορά όπλων για χρήση στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ, από ομάδες που μάχονται κατά των τζιχαντιστών.






πηγη thetoc




Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.