Ο πρωταθλητής της επόμενης περιόδου θα χρειαστεί να δώσει δύο προκριματικούς συμμετέχοντας στο «γύρο των πρωταθλητών».


Για τελευταία φορά, την προσεχή περίοδο, ο πρωταθλητής θα είναι απευθείας στους ομίλους, ο Κυπελλούχος θα συμμετέχει στους ομίλους του Europa League, ενώ ο πρώτος των play offs θα δώσει δύο προκριματικούς με τους μη πρωταθλητές για την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Τα δύσκολα έρχονται από τη σεζόν 2016-17. Μετά την υποχώρηση της Ελλάδας στη 13η θέση στη βαθμολογία της UEFA, ο πρωταθλητής της επόμενης περιόδου θα χρειαστεί να δώσει δύο προκριματικούς συμμετέχοντας στο «γύρο των πρωταθλητών».

Μόνη πιθανότητα για να αποφύγει τη διαδικασία και να μπει απευθείας στους ομίλους, είναι ο κάτοχος του Champions League και του Europa League του 2016 να έχουν εξασφαλίσει θέση στο Champions League, μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Ο πρώτος των play offs θα δώσει δύο προκριματικούς με τους μη πρωταθλητές για την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Από εκεί και πέρα, ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και θα πρέπει να αποκλείσει δύο αντιπάλους για να μπει στους ομίλους, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος των play offs θα πρέπει να αποκλείσουν δύο και τρεις αντιπάλους αντίστοιχα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.