Το «φλερτ» κυβέρνησης-Εκκλησίας συνεχίζεται και… εντείνεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εάν φαντάζει οξύμωρο, αφού η «μετάλλαξη» του κυβερνώντος κόμματος φαίνεται πως είναι ραγδαία.


Ο μέχρι πρότινος άθεος Φίλης, από τη στιγμή που μπήκε στην κυβέρνηση έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και ο «εναγκαλισμός» με την Εκκλησία είναι πασιφανής.

Χαρακτηριστική η φωτογραφία από τον χθεσινό εκκλησιασμό του κ. Φίλη ο οποίος, μάλιστα, έσκυψε και φίλησε το χέρι του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Μια κίνηση, που προκάλεσε την έκπληξη όλων των παρευρισκομένων, κλήρου, λαού και αιρετών, όπως και ίδιου του Αρχιεπισκόπου.

Εννοείται, πως η συγκεκριμένη εικόνα έκανε μέσα σε λίγες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου αφού οι χρήστες των social media δεν μπορούσαν να πιστέψουν το πόσο θρησκευόμενος έχει γίνει ο κ. Φίλης, ο οποίος έκανε… γαργάρα τα όσα έλεγε για διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.

Εξάλλου, μόλις τον Μάιο του 2015 που ο κ. Φίλης έκανε λόγο για χωρισμό εκκλησίας-κράτους, ο Αρχιεπίσκοπος εξαπέλυε επίθεση σε όσους μιλούσαν για διαχωρισμό, λέγοντας πως θα το μετανιώσουν. Τελικά μάλλον το μετάνιωσε ο… επαναστάτης κ. Φίλης!

Η αφορμή για την τότε αντιπαράθεση είχε δοθεί με την έλευση του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας στην χώρα μας με τιμές αρχηγού κράτους.

Τι έλεγε τότε ο κ. Φίλης: «Παρακολουθούμε με σεβασμό τον Μακαριώτατο. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, πάνω από το 70% των πολιτών, όπως καταγράφεται σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, ζητεί να υπάρξει χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος, που θα αποδειχθεί χρήσιμος και για τα δυο μέρη, καθώς επίσης και επωφελής για το λαό. Είναι αυτονόητο ότι ο δημοκρατικός διάλογος δεν μπορεί να γίνει με όρους μετανοίας».

Ερωτώμενος τότε για τη δήλωση του μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλη, περί διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε: «Ας μη χαλάσουμε αυτή την ατμόσφαιρα. Αυτό θέλει πολύ συζήτηση και έχουμε ολοκληρωμένες απαντήσεις. Αυτοί που σκέφτονται τέτοια πράγματα θα το μετανοήσουν».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.