Με πολύωρους αποκλεισμούς στις εθνικές οδούς και στα τελωνεία στη Βόρειο Ελλάδα οι αγρότες εντείνουν την πίεση προς την κυβέρνηση.


Με πολύωρους αποκλεισμούς στις εθνικές οδούς και στα τελωνεία στη Βόρειο Ελλάδα οι αγρότες εντείνουν την πίεση προς την κυβέρνηση, ενώ ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη κατά τη διάρκεια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 


Μπλόκα στήνονται πλέον και στην Αττικη. Το βράδυ της Δευτέρας δεκάδες τρακτέρ απέκλεισαν τον κόμβο του Μαρκόπουλου στην Αττική Οδό με αποτέλεσμα να υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση στους παράδρομους που οδηγούν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Στα Τέμπη, οι αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό για 8 ώρες, ενώ προσανατολίζονται σε 12ωρο κλείσιμο των δρόμων. Παράλληλα διαμηνύουν ότι την προσεχή Πέμπτη (4 Φεβρουαρίου) «οι πόλεις στη χώρα θα ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις». 

Όπως σημειώνουν «δεν πάμε σε κανέναν διάλογο, εάν δεν αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό» και δεν ξεκινήσει η κατάρτισή του από μηδενική βάση και με τη δική τους συνδρομή ενώ παράλληλα ζητούν τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή για το θέμα και με δικής τους συμμετοχή.

Το απόγευμα, τρακτέρ  από το μπλόκο της Νίκαιας  μετακινήθηκαν προς τον κόμβο Πλατύκαμπου, όπου έκλεισαν το δρόμο.

Σκληραίνουν τη στάσης τους οι συμμετέχοντες στο μπλόκο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, οι οποίοι και προχωρούν σε επ' αόριστον κλείσιμο, «που σημαίνει ότι φρένο μπαίνει πλέον και στην είσοδο των ΙΧ οχημάτων και στα λεωφορεία» όπως υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας Στέργιος Λίστος, μέλος του συντονιστικού στο μπλόκο.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 το μπλόκο έχει απαγορεύσει την είσοδο σε νταλίκες και φορτηγά και έδινε ελευθέρας στα λεωφορεία και τα ΙΧ οχήματα, από νωρίς το βράδυ. Μηνιαίως, τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα περνούν περισσότερες από τις 15.000 νταλίκες και φορτηγά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.