Παράλληλα θα επιλεγούν και τα νέα όργανα του κόμματος στο πλαίσιο του 2ου συνεδρίου



Ολοκληρώνονται σήμερα, το απόγευμα, οι εργασίες του 2ου συνεδρίου του Ποταμιού. Αρχικά θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου αρχηγού, με τους υποψήφιους να είναι (εκ νέου) ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο καθηγητής Νομικής της Οξφόρδης Παύλος Ελευθεριάδης, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκλογή της ΣΑΣ και της ΜΕΣΥΑ.


Σύμφωνα με πηγές του Ποταμιού, η διαδικασία της ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί στις 13:00 το μεσημέρι, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στις 15:30.

Πάντως από τη δεύτερη μέρα αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι η ολομέτωπη επίθεση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, προς τον Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και η διάψευση των σεναρίων προσχώρησής του στη Νέα Δημοκρατία. 

 

"Άκουσα με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του Σταύρου. Αναρωτιόμουν όμως: γιατί δεν τα είπαμε τον Γενάρη ή τον Σεπτέμβρη;  Τιμούμε τον Στ. Θεοδωράκη για το κάλεσμα και την γενναιότητα να ιδρύσει το Ποτάμι. Σήμερα όμως υπάρχουν τρία Ποτάμια. Το ένα το μεγάλο Ποτάμι είναι αυτοί που μας άφησαν. Το ποτάμι της Ελπίδας που διαψεύστηκε. Το δεύτερο το μεσαίο των εθελοντών της καθημερινής προσπάθειας. Το τρίτο είναι το μικρό ποτάμι της Σεβαστουπόλεως που δεν αφουγκράζεται την κοινωνία", ανέφερε χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις από το ακροατήριο.


Παράλληλα σε άλλο σημείο της ομιλίας του ξεκαθάρισε ότι 

δεν πρόκειται να πάει πουθενά, και ότι θα παραμείνει στο Ποτάμι, διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο τις φήμες περί προσχώρησής του στη Νέα Δημοκρατία. "Δεν ψάχνω για αναπαραγωγή της βουλευτική μου ιδιότητας. Δεν ενδιαφέρομαι για ρόλους. Προτιμώ να βγω στους πολίτες και να ξαναφτιάξω το Ποτάμι σταγόνα – σταγόνα, ψήφο – ψήφο. Το Ποτάμι θα επιβιώσει είτε μέσα από το συνέδριο, είτε έξω στην κοινωνία", τόνισε.

Τέλος, ο βουλευτής εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "Η χώρα οδηγείται σε εθνική καταστροφή. Η ανικανότητα παντρεύεται με την ιδεοληψία στο προσφυγικό", ενώ προέβλεψε ότι "μοιραία θα οδηγηθούμε σε εκλογές".


Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της πρότασης του κ. Θεοδωράκη για το άνοιγμα στον κεντρώο χώρο και τους σχηματισμούς της Κεντροαριστεράς. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.