Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα οι αγρότες της χώρας, με την διαμαρτυρία τους να εκφράζεται με συνεχόμενα μπλόκα και οκτάωρους αποκλεισμούς, ενώ σήμερα στα Τέμπη το κλείσιμο του δρόμου αναμένεται να φτάσει τις 12 ώρες. 

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται και σήμερα οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα, τόσο σταμπλόκα της Βόρειας, όσο και σε αυτά της Νότιας Ελλάδας, παραμένοντας ανυποχώρητοι στις θέσεις τους, ενώ συνεχίζουν να εμμένουν στις θέσεις τους για την απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού.
Μέσα στις επόμενες ώρες εξάλλου, αναμένονται αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους, με αποκορύφωνα το γενικό ''μπλακ άουτ'' της πανελλαδικής απεργίας της Πέμπτης. 
Αύριο, μάλιστα, αγρότες από 80 μπλόκα από όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη στην Κατερίνη, για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 
Την ίδια στιγμή, «τελεσίγραφο» πέντε ημερών δίνουν στην κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συναντήθηκαν το προηγούμενο Σάββατο στα Τέμπη, προκειμένου να προχωρήσει σε σύσταση διακομματικής επιτροπής «η οποία θα ζητήσει την απόσυρση και θα συζητήσει από μηδενική βάση το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο, παρουσία των εκπροσώπων των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων και να καταλήξει σε συγκεκριμένο πλαίσιο».
Τα παραπάνω επισημαίνονται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε προ ολίγου από τους αγρότες των μπλόκων-όπως την υπογράφουν- και στην συνέχεια υλοποίησης της ομόφωνης, όπως υπογραμμίζεται, απόφασης που λήφθηκε το περασμένο Σάββατο.
«Τελεσίδικα ζητάμε, από την κοινοποίηση της ανακοίνωσης εντός πέντε ημερών να συσταθεί η διακομματική επιτροπή», υπογραμμίζουν και επισημαίνουν:
Ενδεικτικά ζητάμε:
 Ασφαλιστικό:
*Να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑ.
*Εξυγίανση του ΟΓΑ και απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις.
*Ξεκαθάρισμα των ασφαλισμένων (ασφαλισμένοι μόνο αγρότες και συνταξιούχοι αγρότες).
*Καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
 Φορολογικό
 *Συντελεστής φορολόγησης κάτω του 13% χωρίς προκαταβολή φόρου.
*12.000 ευρώ ατομικό αφορολόγητο εισόδημα.
*Αφορολόγητες όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις (Βασική ενίσχυση, συνδεδεμένες ενισχύσεις, σχέδια βελτίωσης, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ κ.τ.λ.).
 Κόστος παραγωγής
 *Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 6% όπως ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
*Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο όπως ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
*Δραστική μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματος.
*Ρύθμιση των συνολικών οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ.»
 Η ως άνω ανακοίνωση, όπως επισημαίνεται κοινοποιείται προς όλα τα μπλόκα της Ελλάδας, τον πρόεδρο της Βουλής, τα κόμματα της Βουλής και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όλα τα μπλόκα - Ο οδικός χάρτης 

Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα

Αρχής γενομένης από το μπλόκο των Τεμπών, το οποίο θα μείνει κλειστό από τις 10 το πρωί  μέχρι το απόγευμα, ενώ υπάρχει πιθανότητα ο αποκλεισμός να κρατήσει ακόμα και μέχρι τις 22.00 το βράδυ.
Ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Τεμπών ανέφερε ότι οι αγρότες ετοιμάζονται να καταθέσουν τεκμηριωμένα αιτήματα και υπενθύμισε το αίτημα που διατυπώθηκε μετά τη σύσκεψη των μπλόκων το Σάββατο στα Τέμπη, για συγκρότηση διακομματικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με το ζήτημα τους και τα αιτήματα που θα καταθέσουν προς την κυβέρνηση.
 
 
Σχολίασε δε ότι εκτός από την απαξίωση της κυβέρνησης, οι αγρότες βλέπουν και απαξίωση εκ μέρους των κομμάτων καθώς μέχρις στιγμής τα κόμματα δεν έχουν πάρει θέση στα θέματα που τους απασχολούν.
Στη Νίκαια, μόνιμα κλειστός παραμένει ο ΠΑΘΕ, ενώ οι αγρότες έχουν κλείσει και τον κόμβο του Πλατύκαμπου. 
Μάλιστα, αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας σε ένδειξη συμπαράστασης προς συναδέλφους που είχαν δικαστικές εκκρεμότητες από αγροτικές κινητοποιήσεις περασμένων ετών.
Γερακάρι (επαρχία Αγιάς) και Μελούνα (επαρχία Ελασσώνας) από τις 17:00 για τουλάχιστον 2 ώρες.
Κλειστά παραμένουν επ αόριστον τα τελωνεία των Κήπων και των Καστανέων στον Έβρο,ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το μπλόκο του Προμαχώνα.
Μάλγαρα: Αποκλεισμός 13:00-19:00  
Χαλκηδόνα: Αποκλεισμός 18:00-21:00
Κερδύλλια: Αποκλεισμός του δρόμου από τις 20/1
Δράμα: Αποκλεισμοί στα μπλόκα στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης, στο τελωνείο Εξοχής και στα Μάρμαρα του Σκαρή από τις 19:00-21:00 το βράδυ.
Κιλκίς: Μπλόκα στο τελωνείο Ευζώνων με αποκλεισμό 18.00-21.00 και στη Δοϊράνη με αποκλεισμό 10.00-15.00 και 19.00-21.00
Πέλλα: Μπλόκο στη γέφυρα Σερβικιά στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα 11:00-12:00, στο Αμύνταιο θα κλείνει 10:00-12:00 και σε Μελίσσι, Μαυροβούνι και Αλυσίδα Άρνισσας 17:30-20:00 το βράδυ.
Πιερία: Μπλόκα στο Αιγίνιο και την Κατερίνη με αποκλεισμό 13:00-14:00.
Κόμβος Νησελίου (επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας) επ΄αόριστον αποκλεισμός του ρεύματος προς Βέροια.
Δερβένι Θεσσαλονίκης και αερογέφυρα Θέρμης αποκλεισμός 12:00-18:00.
Χαλκιδική: μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια.
Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής: αποκλεισμός 18:30-20:30.
Τελωνείο Νίκης: Αποκλεισμός 19:00-21:00.
Τελωνείο Ορμενίων: Αποκλεισμός επ' αόριστον
Μπλόκα Αντιγόνου Αμύνταιο, Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα και Νεάπολης Τσοτυλίου αποκλεισμοί 17:30-20:30.
Άργος Ορεστικό: αποκλεισμός κάθετα στην Εγνατία στον δρόμο προς Καστοριά  16:30-18:30.
Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Αποκλεισμός από τις 19:00.
Αγρίνιο: Εθνική οδός Αντίρριου-Ιωαννίνων: Αποκλεισμός 17:00-23:00.
Γέφυρα Ευήνου: Αποκλεισμός 19:00-21:00.
Πρέβεζα μπλόκο του Λούρου: Αποκλεισμός 19:00-21:00.
Κομπότι Άρτας: αποκλεισμός 19:00-23:00.
Είσοδος Άρτας: Αποκλεισμός 15:00-19:00.
Εθνική οδός Ιωαννίνων-Κακκαβιάς: αποκλεισμός 19:00-22:00.

Πελοπόννησος 

Οι αγρότες στη Μεσσηνία παραμένουν στο μπλόκο του Ασπροχώματος και την πλατεία των Γαργαλιάνων, ενώ λόγω της εορτής της Υπαπαντής, σήμερα δεν προχωρούν σε αποκλεισμό δρόμου.
 
Μεγάλη συγκέντρωση, επίσης, πραγματοποιούν σήμερα αγρότες από τη δυτική Μεσσηνία, στο Καλό Νερό, όπου έχουν δημιουργήσει νέο μπλόκο και θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Πύργου-Κυπαρισσίας, από τις 14:30 έως τις 15:30 και από τις 18:00 έως τις 19:00.
Την ίδια στιγμή κλειστή παραμένει για 6η ημέρα η νέα εθνική οδός στο ύψος των διοδίων, ενώ κατά διαστήματα οι αγρότες κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι. 
Στο μπλόκο Νεστάνης στην Αρκαδία: Αποκλεισμός 18:00-23:00.
Στην Αχαΐα: Στον κόμβο Κάτω Αχαΐας στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, αποκλεισμός 18:00-21:00.
Στην Αιγιάλεια: Αποκλεισμός της Πατρών-Αθηνών στο ύψος του Αιγίου 18:00-22:00.

Κρήτη

Μπλόκα θα υπάρχουν στους‘Αγιους Δέκα, στην περιοχή Στόλοι, στο οροπέδιο Λασιθίου, με όλα αυτά να ανοίγουν και να κλείνουν κατά διαστήματα.

Αττική

Τέλος, αποκλεισμοί θα υπάρχουν σήμερα και στην Αττική, καθώς θα είναι ενεργό και σήμερα το μπλόκο της Παιανίας, με τους αγρότες να κλείνουν  ξανά την Βάρης-Κορωπίου προς αεροδρόμιο.





πηγη newpost

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.