Οι εργασίες ανακατασκευής μιας από των παλαιότερων και μεγαλύτερων σκεπαστών αγορών του κόσμου μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και μια δεκαετία

 Το θρυλικό και διάσημο «Grand Bazaar», μία από τις μεγαλύτερες και πιο παλιές σκεπαστές αγορές του κόσμου, αναμένεται να «κατεβάσει ρολά» για τουλάχιστον μία δεκαετία προκειμένου να πραγματοποιηθούν στο χώρο εργασίες ανακαίνισης και ανακατασκευής.  

 Μιλώντας σήμερα στο πρακτορείο «Associated Press», ο δήμαρχος της περιοχής Φατίχ, Mustafa Demir, δήλωσε πως το πρότζεκτ της λεπτομερούς ανακαίνισης του περίτεχνου και λαβυρινθώδους συγκροτήματος μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 χρόνια, ενώ το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 55 εκατομμύρια δολάρια.
«Με το χρόνο που χρειάζεται για να επισκευαστεί η οροφή, θα πάρει πιθανότατα μια δεκαετία», εξήγησε ο Demir.    

 Οι καταστηματάρχες που μίλησαν στο πρακτορείο τόνισαν πως τα μαγαζιά, τα εστιατόρια και τα τεϊοποτεία έχουν πολλές ζημιές και χρειάζονται επισκευή. Πολλοί από τους περίπου 4.500 συνολικά καταστηματάρχες ανυπομονούν για το πρότζεκτ, με αρκετούς να εκφράζουν την ελπίδα η ανακαίνιση να παραμείνει πιστή στο αρχικό σχέδιο. Tip: Στο Grand Bazaar γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία του James Bond, «Skyfall».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.