Ένταση επικρατεί στην Κω, καθώς οι κάτοικοι συνεχίζουν να αντιδρούν έντονα κατά τη δημιουργίας hotspot για μετανάστες και πρόσφυγες στο νησί.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα "Το Βήμα της Κω", κάτοικοι του Πυλίου, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο (στην Λίμνη) έχουν ανάψει φωτιές και κρατούν κλειστό το δρόμο προς το στρατόπεδο, ενώ αρκετοί μαζεύονται και στον Λινοπότη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν ρίξει στο δρόμο ακόμη και μεγάλους βράχους για να αποκλείσουν την πρόσβαση.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, όσο και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, χαρακτήρισαν ακραία στοιχεία όλους αυτούς που αντιδρούν.

Νέα ένταση το μεσημέρι

Συμπλοκή ανάμεσα σε κατοίκους και ΜΑΤ σημειώθηκε το μεσημέρι, όταν αρκετοί κάτοικοι ανέβηκαν στην είσοδο του στρατοπέδου (όχι από την κεντρική πύλη, αλλά από πλάγια) και ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ. Οι κάτοικοι πέταγαν πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ και εκείνοι απαντούσαν με δακρυγόνα, χωρίς ευτυχώς όμως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Έγινε και μία σύλληψη

Με χειροπέδες οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα εργολάβος, ο οποίος συνελήφθη λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Οι Αστυνομικοί που συνέλαβαν – προηγήθηκαν μάλιστα φωνές και έντονη σωματική επαφή από πλευράς τους – για παρακώλυση κυκλοφορίας, αφού ο συλληφθείς, βρισκόταν με το αυτοκίνητό του, στον έναν από τους δρόμους που οδηγεί στο 148, στο πλαίσιο των αποκλεισμών όλων των διόδων πρόσβασης, που πραγματοποιούν κάτοικοι του Πυλίου από νωρίς σήμερα το πρωί.




Φωτογραφίες από τα επεισόδια που προηγήθηκαν: 














Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.