Η επέτειος της εθνικής μας παλιγγενεσίας είναι ιστορικό ορόσημο για το Έθνος μας. Είναι επέτειος που από μόνη της οδηγεί σε ενότητα και σφυρηλάτηση της εθνικής μας συνείδησης, που τότε οδήγησε την πατρίδα μας από το ακατόρθωτο στο κατορθωτό!! Με αυτές τις σκέψεις πρέπει και εφέτος να γιορτάσει η Πόλη μας αυτή τη μέρα καθοδηγώντας και θυμίζοντας στη νέα γενιά πως οι ΄Έλληνες μόνο μονιασμένοι μεγαλούργησαν.
                           Με αυτή όμως τη παραδοχή πρέπει να γαλουχεί τους συμπολίτες μας μικρούς και μεγάλους η Δημοτική Αρχή και οι εκπρόσωποί της και να καθοδηγεί την κοινωνία μας σε ιδανικά και αξίες διαχρονικές και αδιαμφισβήτητες. Η Πόλη μας μετά τη συνένωσή  των δύο Δήμων Λυκόβρυσης και Πεύκης αποτελεί μια ενότητα αδιάρρηκτη και ενωμένη χωρίς διαφοροποιήσεις και ανταγωνιστικές μεταξύ τους σχέσεις, Έτσι τουλάχιστον θεωρητικά πρέπει να είναι, εάν θέλουμε όλοι μας να ζούμε μονιασμένοι και αγαπημένοι στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που όλοι μας βιώνουμε.
                          Είναι όμως έτσι τα πράγματα? Έχει αποδειχθεί πως οι Καλλικρατικοί Δήμοι, εάν δεν προσεχθεί ιδιαίτερα αυτό, κυοφορούν ένα υφέρποντα ανταγωνισμό, ιδιαίτερα όταν πράξεις ή παραλείψεις της κάθε Δημοτικής Αρχής τον τροφοδοτούν και τον γιγαντώνουν. Και είναι ένα πάρα πολύ λεπτό θέμα αυτό όταν μάλιστα αφήνεται να υπάρχει ανεξέλεγκτα. Τα γράφουμε όλα αυτά με αφορμή τη διένεξη η οποία υπάρχει μεταξύ των κατοίκων των δύο πόλεων για το που πρέπει να γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου!! Δικαιωματικά, κατά τη γνώμη μας, την απαιτούν οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης,  καθότι η προηγούμενη έγινε στην Πεύκη. Δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα όταν  διαπιστώνεται καλή θέληση και καλή διάθεση από όλους. Το ίδιο εύκολο ή δύσκολο είναι για τα σχολεία μας να παρελάσουν στη μία ή στην άλλη Πόλη. Δεν επιβάλλεται θεσμικά να γίνεται η παρέλαση στην έδρα του Δήμου. Διαφοροποιείται η οποιαδήποτε απόφαση όταν η Δημοτική Αρχή, παραμερίζοντας μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες ή τοπικιστικές διεκδικήσεις, αποφασίζει όχι το ακατόρθωτο αλλά το κατορθωτό με καλή θέληση από όλους.
                          Η δικαιοσύνη είναι αξία διαχρονική που διδάχθηκε έμπρακτα και χειροπιαστά από όλους τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης. Αυτή τη φορά η Δημοτική Αρχή ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας αποφασίσει το δίκαιο και το επιβεβλημένο ηθικά. Και οι συμπολίτες μας της Λυκόβρυσης ζητούν την αναγνώριση της παρουσίας τους στα δημοτικά δρώμενα, θεωρώντας πως το αξίζουν δικαιωματικά. Ας τους το δείξουμε έμπρακτα να καμαρώσουν τα παιδιά τους στο χώρο τους. Είναι ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας για όλους μας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.